Szerkezetkész állapotban a Liberty-ház

Az előzetes terveknek megfelelően elérte szerkezetkész állapotát a Népligetnél épülő, kevert funkcióra tervezett Liberty ingatlan, amelyben 2023 őszén egy Tribe és egy ibis márkájú hotel is megnyílik.

A Népliget közelében, a Groupama Aréna mellett épülő projekt déli szárnyában két, egyenként 166 szobás szálloda is nyílik 2023 őszén az Accor üzemeltetésében, egy Tribe és egy ibis. Az új budapesti Tribe a márka első szállodája lesz a magyar piacon, az ibis-hotel pedig a márka új, városi Plaza-koncepcióján alapul. Az irodai részeket a tervek szerint már jövő tavasszal átadják. Az északi szárnyban található irodaszintek átadását a projekt második ütemében szintén 2023 őszére tervezik.

Az épületben a kétféle funkciót elkülönülten, egymást kiegészítve alakítják ki. Az iroda- és a hotelszintek külön lobbyból lesznek megközelíthetők, a szállodai szobák az 5-8. emeleten kapnak helyet. A földszinten egy 250 fő befogadására alkalmas konferenciaterem is várja majd a látogatókat.

A földszinti lobbyban étterem és business corner kap helyet, valamint egy 250 fő befogadására alkalmas konferenciaterem. Mindezek a szolgáltatások elérhetőek lesznek az irodai bérlők számára, ugyanúgy, ahogyan például a tisztítószolgáltatás, a taxirendelés, vagy a ma már kötelezőként számon tartott kerékpártárolók és kerékpáros öltözők.

Az épületben megtalálható lesz egy ökológusok által összeállított növényzet és vízfelület alkotta belső kert, amely akár a hidegebb hónapokban is a kinti tér nyugalmát és frissességét biztosítja. Emellett, a tetőn sportpályák, futópálya és pihenőkertek nyújtanak majd aktív kikapcsolódási lehetőséget.

A Liberty irodaház kialakítása és szerkezetének építése során is számos sajátos elemet használtak. Az előregyártott betonból készült, szintenként kinyúló párkányok nemcsak markáns építészeti elemként szolgálnak, hanem az emeletek közötti tűzgátak, az ablaktisztító járdák és a díszítő lamellákat tartó szerkezetek is egyben. A ferde párkányokban merev acélbetéteket helyeztek el, így téve a karcsúra tervezett formát állékonnyá – írja a WING.

Forrás: turizmus.com