Százéves étterem felett nyílt négycsillagos butikszálloda

A Hordó Étterem komplett felújításával és átépítésével kialakított Park Hotel Bük augusztus közepén nyitotta meg kapuit Bük központjában. A szálláshely négycsillagos minősítéssel rendelkezik.  

A Park Hotel & Hordó Étterem felújítása és bővítése 2021 tavaszán kezdődött. A teljes egészében önerőből megvalósított beruházás keretében a vasi fürdőváros kultikus – közel százesztendős vendéglátós múlttal rendelkező – ingatlanja modern dizájnt kapott és új funkcióval bővült: családias hangulatú, közvetlen kiszolgálást nyújtó, négycsillagos butikhotelt álmodtak meg tulajdonosai. „Célunk, hogy a hozzánk vendégként érkezők barátként távozzanak” – nyilatkozta Tóth Attila, a szálláshelyet megvalósító, több vidéki szálláshellyel és étteremmel rendelkező JOLA Holding egyik vezetője. Augusztus közepén megnyitott legújabb egységük 17 lakrésszel várja vendégeit: 13 szobát az étterem felett, az újonnan ráépített emeleten, 4 lakóegységet pedig az étterem hátsó részében alakítottak ki.

A szobák gazdagon felszereltek: a franciaágy mellett mindegyik rendelkezik igény esetén további fekvőhelyként szolgáló kanapéággyal, valamint egy jól felszerelt konyhasarokkal. A szálláshely teljes kapacitása 62 fő.

Az aktív mozgás kedvelői több sportpálya közül választhatnak: saját műfüves teniszpálya, asztalitenisz, teqball, sakk, kézilabdázási és kosárlabdázási lehetőség is elérhető. A kerékpárral érkező vendégeket fedett kerékpártárolóval, e-bike töltővel, ingyenes szervizponttal szolgálják ki, igény esetén úticsomag is rendelhető.

A hotelhez tartozó, közel 100 éves múltra visszatekintő Hordó Étterem szintén teljes modernizáláson esett át. A megújult egység 128 vendég egyidejű kiszolgálását teszi lehetővé, a teraszon további 36 személyt tudnak kiszolgálni.

A szálláshely kertjében elhelyezett nagyméretű fotók Bük és a Hordó történetét dolgozzák fel.

A JOLA Holding portfóliójába tartozik a Komló Hotel Gyula, a Forum Hotel Szombathely, a Mártoni Csárda és Fogadó Szigetszentmártonban, valamint számos további étterem. Vas megyében további három turisztikai projektjük áll előkészítés alatt.

Forrás: Pintér Tünde / turizmus.com