Szálloda lesz az Almássy téri szabadidőközpontból

Nemzetközi szállodalánc tagjaként újul meg a régóta üresen álló Almássy téri szabadidőközpont.

A fejlesztést az Almássy Invest Zrt. végzi, amely 2020-ban vette birtokba az akkor már több mint egy évtizede elhanyagoltan álló épületet azzal a szándékkal, hogy új funkciót találjanak számára. A napokban építési engedélyt kapott terveket a LAB5 építésziroda jegyzi, az előzetes vázlatterveket, a fejlesztési koncepciót pedig az SABDC készítette.

A fejlesztés során az 1983-ban átadott épület karaktere ugyan megváltozik, ám az új megjelenés a hajdani épület eredetileg elképzelt homlokzati kompozícióját is megidézi majd, melyhez a régi épület tervezőivel is konzultáltak - írja az építészfórum.

A beruházással kapcsolatban az építészfórum Sütő András projektvezetőtől megtudta, hogy ezek alapján megmarad a nagy, reprezentatív belső átrium, hátul készül egy új belső udvar, a Szövetség utca felé egy parkolóházat nyitnak, az épület homlokzata pedig teljesen megújul. Az Almássy tér felé egy nyitott üvegportált és egy új lépcsőt alakítanak ki, ami összeköti a 135 szobás szálloda hallját a térrel.

A tetőre és a homlokzatra is növényeket terveznek telepíteni, mindemellett az is cél, hogy a térnek az a sarka, ahol az épület áll, megújuljon, fásítással és új köztéri lehetőségekkel.

Az 1983-ban megnyitott Almássy téri szabadidőközpont egykor több generáció, közösség számára jelentette a kikapcsolódás és a találkozás helyszínét.

Forrás: www.epiteszforum.hu / Turizmus Online