Szálloda és gasztrofalu épül Nyíradonyban

Új fejezet nyílik Nyíradony térségének turizmusában. Egy csaknem 1300 négyzetméteres látogatóközpontot építenek a tudományos és technológiai park északi részén - írja a dehir.hu.  

A közelben lévő Gúthi erdő az Alföld legnagyobb összefüggő erdeje, páratlan növény- és állatvilággal. A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese szerint a fejlesztés nyomán új fejezet nyílik a térség turizmusában: „Minden olyan aktív és ökoturisztikai fejlesztés, ami ugyan pontszerű, de a természeti értékeket próbálja közelebb hozni a magyar emberekhez, a látogatókhoz, aztán majd a nemzetközi turistákhoz, nos, az mindig egy szintugrás és egy újabb mérföldkő, egy lehetőség” – nyilatkozta Könnyid László.

A beruházó Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület most hirdetett eredményt a kivitelezésre kiírt közbeszerzésen. A tenderdokumentáció szerint egy negyvenszobás, négycsillagos szállodát építenek, amely wellness szolgáltatásokat, élménymedencéket is kínál.

Az ifjúsági szállás tízszobás lesz, apartman jellegű épületekből áll majd. A rendezvénypark körül 10 centi mély „medencét” alakítanak ki, melyben a víz lassú folyásban áramlik. A fényerdő elsősorban a gyerekek számára lesz különleges attrakció (alulról világítják meg a fákat és azok lombkoronáit), a felnőttek pedig a látványtó környékén pihenhetnek. Emellett kialakítanak egy úgynevezett gasztrofalut is, ahol helyi alapanyagokból készült ételeket lehet megkóstolni. A gasztroházban pálinkafőző, pálinkakóstoló és bemutató tér is lesz. Valamint építenek egy 130 négyzetméteres quad tárolót is.

A közbeszerzési dokumentáció szerint a teljes beruházással 30 hónap alatt kell elkészülnie a nyertes cégnek.

Forrás: Dehir.hu / Turizmus Online