Nyolc lakosztállyal bővült az Anna Grand Hotel

Balatonfüred legjobb elhelyezkedésű, műemléki szállodája mostantól 108 szobával várja vendégeit.

Megújultak a szekciótermek és az étterem is.

Az új lakosztályok a hotelkomplexum 1700-as évek végén épült, úgynevezett Apáti és Traktér szárnyában kerültek kialakításra és a Blaha utcára néző épületrészének földszintjén találhatók.

Közel 250 évvel ezelőtt a pannonhalmi főapát itt, a Kossuth-forrás közvetlen közelében emeltetett szállást – innen az Apáti-ház elnevezés –, majd az egyre népszerűbb fürdő- és ivókúrák idejére építtette a főapát a Traktér-házat, ahol „traktálhatta” a világi vendégeket is.

A szálloda közleménye szerint az új, egyedi hangulatú boltíves szobák kialakításakor az exkluzív vendégélményt tartották szem előtt, mely mind belsőépítészeti megoldásaiban, mind méreteiben méltó a történelmi múlthoz és belvároshoz.

Szempont volt, hogy az új folyosószárny teljesen elkülönüljön a hotel többi vendégszobájától, lehetőséget adva a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelő kiszolgálásra, szeparált elhelyezésre.

Az Anna Grand Hotel 2009-es nyitásának 10. évfordulóján a fejlesztések nem álltak meg a prémium szobáknál, átépítették és modernizálták a szekciótermeket, valamint megújult az étterem és a díszterem vendéglátó része is.

A hotel klasszicista épületében található elegáns és modern szekciótermek hangulatukban és felszereltségükben is méltók az épület nagypolgári atmoszférájához. Az 55 és 88 nm-es termekbe beépítésre került vászon és projektor, korszerűsítették a fűtési-hűtési rendszer, és egy teljesen új színvilágot imázst kaptak. A rendezvényterület ezenfelül kiegészült egy nyitott, világos, közvetlen teraszkapcsolatos előtérrel, mely kávészünetek és kisebb fogadások helyszíneként szolgálhat.

Forrás: turizmus.com