Négycsillagos wellness hotel épül Pécs közelében

A Pécshez közeli Pogány külterületén épül fel a 92 szobás, négycsillagos Relax Hotel, melynek kivitelezőjét már keresik 

A Pécshez közeli Pogány külterületén épül fel a 92 szobás, négycsillagos Relax Hotel, melynek kivitelezőjét már keresik – derült ki az európai közbeszerzési adatokból. Az ajánlatok benyújtásának határideje február 1.

A fejlesztés helyszíne egy 22 hektáros terület, amelyen ma is működik a négycsillagos és nyolcszobás Zsályaliget Hotel. A tervezési területen a meglévő épületek közül a Zsályaliget Hotel, valamint egy régi lakóház és egy présház is megmarad - írja a Magyar Építők.

A természeti adottságokat is kihasználva egy völgybe igazított wellness hotel készül majd el, ahol minden vendégszoba a völgy felé tájolt. Az épület a völgy falára simuló ívként jelenik meg, melyhez merőlegesen kapcsolódnak a dombra ültetett lépcsőző teraszok. A tervezett szálloda extenzív zöldtetővel takart, lapostetős épület lesz. Mivel a tervezett szálloda a meglévő, kiépített úthálózattól távol, földutakkal határolt zöldterületen valósul meg, így mind a gépjármű, mind a gyalogos forgalom számára új útvonalakat és 100 férőhelyes parkolót is szükséges kiépíteni.

A hotel három, jól elválasztható épülterészből tevődik össze. A középső épületrész jellemzően a közösségi funkcióknak ad helyet. Itt található a szálloda főbejárata, a recepció a lobby bárral és vinotékával, illetve a völgyre néző terasz is. Ide került továbbá a családi wellness beltéri és kültéri medencéivel, élmény elemeivel, épületen belüli és szabadtéri pihenőivel. A wellness tér alatt húzódik az épület legnagyobb gépészeti tere.

A másik épületrész kizárólag a völgy felé forduló szállodai szobákat és közvetlen kiszolgáló tereit foglalja magában. Háromféle alapterületű vendégszoba kerül a tervezett szállodába. A 46 darab csaknem 26 négyzetméteres kisszoba, a 38 darab 30 négyzetméteres közepes szoba, és a 8 darab csaknem 40 négyzetméteres, két légterű szoba mindegyikéhez erkély tartozik. A szobák közül egyet - a főbejárathoz és a közösségi terekhez legközelebb esőt - akadálymentesen alakítják ki. A szobák - igény esetén - párosával összenyithatók.

A harmadik épületrész vegyes funkciókat lát majd el. Az érkezési szinten rendezik be a konferenciatermet és az étterem lobbyval is összenyitható helyiségcsoportját. Az épületrész végén a főzőkonyha található, és ezen a szinten kap helyet a zajos bowling és billiárd tér, valamint a vetítőterem is. Mindezeket jól elkülönített módon alakítják ki. Az érkezési szint fölött helyezik el az épület csendes zónáját, a felnőtt spa-t.

A szálloda környezetében és az épületen belül az összes szolgáltatás típus akadálymentesen elérhető, és egyúttal az akadálymentes menekítés is megoldott.

Forrás: Magyar Építők