Négycsillagos szálloda épül Kaposváron

Az elmúlt tíz év alatt hatalmasat fejlődött a megyeszékhely turizmusa, de egy év alatt is szép fejlődést produkált. 

Az elmúlt tíz év alatt hatalmasat fejlődött a megyeszékhely turizmusa, de egy év alatt is szép fejlődést produkált. Ehhez kellettek az együttműködő szolgáltatók – hangzott el a szezonnyitó turisztikai konferencián pénteken Kaposváron, Somogy megye megyeszékhelyén.

Nemcsak jubileumát ünnepelheti az idén a Kaposvár és Zselic Vidéke Turisztikai Egyesület, de azt is, hogy a Kaposváron átlagosan eltöltött vendégéjszakák száma 2,9 százakkal emelkedett. Ilyen emelkedésre korábban nem volt példa – hívták fel a figyelmet a szezonnyitó turisztikai konferencián, ahol az idén a sport és turizmus kapcsolata került fókuszba. Másfél hónap múlva átadják az új kaposvári versenyuszodát és arénát. Mindkettő komoly lehetőségeket rejt magában, hiszen a sport komoly katalizátora lehet a turizmusnak, erre rengeteg példa volt az elmúlt évtized során - írja a Sonline.hu

– A focifesztiválnál vettük észre, hogy horvát szülők milyen nagy számba kísérték el hozzánk a gyereket – mondta Bocska Ágnes, a Kaposvár és Zselic Vidéke Turisztikai Egyesület elnöke. – Ideérkezve látták, hogy itt fürödni is lehet és ki lehet menni a Zselicbe.

– Az országos úszó bajnokságra már foglalják le a szállásokat – mondta Bocska Ágnes, a Kaposvár és Zselic Vidéke Turisztikai Egyesület elnöke. A Kaposvári Állattenyésztési Napok, vagy éppen a Póni EB alkalmával is hasonló volt a helyzet, sőt még több hasonló példát is hallhattak a résztvevők a Fekete István Látogatóközpontban tartott konferencián.

– A következő hónapban kiírjuk a közbeszerzést a négycsillagos szállodára és a kempingre is – mondta Szita Károly polgármester, hozzátette: A szállodára 120 millió forint támogatást kértek és kaptak a magyar államtól. Mint megtudtuk, a négyszáz férőhelyes kempingre is megvan a forrás, 2 milliárd forintos keretet használhatnak fel fejlesztésére, amire szükség is van, hiszen kevés olcsó szálláshely volt eddig a városban és környékén.

forrás: Sonline