Négy tó-túra, és semmi tortúra

Mozaik Múzeumtúra négy tó körül

Hamarosan indul az idei Mozaik Múzeumtúra. A Vakációzzunk a múzeumokkal! című virtuális múzeumpedagógiai roadshow ezúttal a belföldi nagy tavaink – Balaton, Fertő tó, Tisza-tó, Velencei-tó – mentén kalauzolja a gyerekeket.

A szervezők játékos feladatokon, érdekes ismeretterjesztő kisfilmeken, virtuális sétákon keresztül mutatják be négy nagy tavunk környékén található múzeumokat, kiállítóhelyeket, nemzeti parkokat. A virtuális roadshow keretében a játékosok megismerhetik a négy tó történelmét, élővilágát, az ismeretterjesztő játék elsősorban az általános iskolás gyerekek és családjaik számára készült.

A virtuális túrával emellett az itthon nyaralóknak is programlehetőségeket kívánnak nyújtani, hogy ha a nagy tavaink mellett nyaralnak, látogassák meg ezeket a nagyszerű kulturális helyszíneket.

A tematika 4 desztináció, 4 nagy tavunk és a környező települések, tájegységek: Balaton, Fertő tó, Tisza-tó, Velencei-tó

A játékos feladatok 2020. július 28-tól érhetőek el a mozaikmuzeumtura.hu oldalon és a közösségimédia-felületen.

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Felelős Szülők Iskolája által közös szervezésben megvalósuló Vakációzzunk a múzeumokkal! című kampány célja a belföldi kulturális turizmus támogatása, a múzeumok népszerűsítése, játékos oktatás.

A Mozaik Múzeumtúra DEMÓ (Digitális Edukációs Múzeumi Órák) programja már többször sikert aratott az otthonoktatás idején is. Több tízezer gyermek és több száz pedagógus számára nyújtott a Múzeumok Világnapja és Nemzeti Összetartozás Napja kapcsán izgalmas feladatokat a virtuális térben.

A virtuális túrával a szervezők az itthon nyaralóknak is programlehetőségeket kívánnak nyújtani

A közkedvelt oktatási forma ezúttal a vakációra ad jó programtippeket és feladatokat, melyekkel a látottak, tanultak könnyen feldolgozhatóak.

A program házigazdája Balatoni József, alias Jocó bácsi, történelemtanár, a program háziasszonya Tibenszky Moni Lisa, újságíró, a Felelős Szülők Iskolája alapítója.

A virtuális roadshow ingyenes, családok, iskolás csoportok, sőt osztályok is használhatják. Lehetőség van arra, hogy csak 1-1 tóval, annak múzeumi játékaival ismerkedjenek meg a gyerekek, de akár mind a négy tavat is „körbejárhatják” a virtuális feladatok, kisfilmek segítségével.

Forrás: turizmus.com