Megnyílt Veszprém új pop-up rendezvénytere

A Gyárkert KultúrPark négy hónapon keresztül több mint 60 külföldi és magyar előadó koncertjének, zenei programjának ad majd otthont, a hétköznapokban és novembertől pedig közösségi parkként működik.

Veszprém belvárosában több évtizeden keresztül parlagon hevert az a közel 2,2 hektáros terület, amely a Balaton Bútorgyár korábbi telephelyeként működött. A város szívében található terület „sebhelyként” torzította a városképet, míg 2021-ben az önkormányzat megvásárolta és felvette az Európa Kulturális Fővárosa fejlesztések közé.

A Balaton Bútorgyár egykori területe a jövőben városrehabilitációs fejlesztések része lesz, de első körben közparkként és kb. 4500 fő befogadására alkalmas rendezvényhelyszínként született újjá. Idén őszig az EKF évére és eseményeire koncentrálva pop-up rendezvénytérként várja a veszprémieket és az idelátogató turistákat, a következő négy hónapban ugyanis több, mint 60 külföldi és magyar előadó koncertjének, zenei programjának ad otthont a felújított, új funkciókkal ellátott terület. 

Június 14-18. között itt lesz a FELEZŐ fesztivál olyan előadókkal, mint Tom Odell, Morcheeba, Chat Faker vagy a Lost Frequencies (a helyszín befogadóképessége miatt az ingyenes koncertekre előzetes regisztrációval lehet belépni, ami május 15-én indult). A közönség láthatja a Papa Roach / Hollywood Undead koncertjét, érkezik a Kraftwerk, Franz Ferdinand és Roísín Murphy is.

A magyar előadók közül – a teljesség igénye nélkül – koncertet ad a Bagossy Brothers Company, a Tankcsapda, a Quimby, Halott Pénz, Rúzsa Magdi és Majka, Ákos, Kispál és a Lovasi és Azahriah. Az idén Veszprémbe költözik az elektronikus zenei fesztivál, a Balaton Piknik is augusztus 18-19-én.

A Gyárkert KultúrParkban központi látványelem a Hello Wood által tervezett és épített Közösségek Kertje. A művészeti alkotás az EKF programban részt vevő települések összefogását szimbolizálja 116 különböző, egyedi tervezésű növényládával.

A Gyárkert KultúPark a hétvégi rendezvények mellett hétköznapokon és október után közösségi parkként funkcionál majd.

Forrás: We Love Balaton