Megnyílt a D8

3 csillag superior ház a Belváros sétálóutcájában és máris teltházzal üzemel, a D8.

3 csillag superior ház a Belváros sétálóutcájában és máris teltházzal üzemel, a D8.

Egy hónapja soft opening módon már fogad vendégeket a Vörösmarty tér szomszédságában, a Dorottya utca 8. szám alatti házban, 4 ezer nm-nyi területen felépített 137 szobás hotel, a D8. A ház tulajdonosa Kenyeres Sándor, valamint a D8 projektvezetője, egyben a cég ügyvezetője Szénási Zsolt, és az üzemeltetők, a Continental Group nevében Flesch Tamás rövid köszöntőjükben elmondták, új brand született a pesti Belváros szívében: a lehető legtöbb, kis alapterületű szobákkal nyitott a ház - mindössze 15 nm-esek standard szobáik a fürdővel együtt -, e törpeméret alól mindössze 10 szoba kivétel: ezek az un. családi szobák, amelyek két szállóhelyiségből állnak, egy közös előtérrel és közös fürdővel rendelkeznek.

A soft opening alatt a vendégek naná, hogy lecsaptak a csábító ár alapján a szálláshelyre: az első hetekben 69 euróért alhattak a Bed & Breakfast szálláson - idővel ez az ár már felkúszott 100 euró körüli magasságba.

Döntő tényező, emelte ki köszöntőjében Flesch Tamás, hogy lesz a házban konferenciaterem is, egyben azt is elmondta, a reggeliztető lehetőségen kívül egy bár is vendégeik rendelkezésére áll. És ami egyedi még a házban: bár a szobák kicsi  (ő úgy fogalmazott: "szexi")  alapterületűek, a fogadótér, a lobby viszont tágas, igazi laza közösségihelyként funkcionál.

A szobák színvilága mélykék és sárga, sok helyen feltűnik laza farmervilágot imitáló megoldás, a belső terek világát a KROKI Stúdió álmodta meg, az eredetileg 121 szobásra tervezett, majd még 16 szobával megfejelt házat pedig a Bánáti + Hartvig Építész Iroda Kft. tervezte.

És aki még emlékszik rá: itt korábban egy Medgyaszay István által tervezett, száz évvel ezelőtt épült bérpalota állt, amely később irodaépületként funkcionált. Majd amikor megvette a mostani tulajdonos, eredetileg meg akarta tartani a homlokzatot, azonban az olyan komolyan megsérült egy világháborús bombatalálat következtében, hogy végül az a döntés született: lebontják talapzatáig a teljes épületet.

Írta: Vágó Ágnes

Forrás: turizmusonline.hu