Megnyílt a 3,5 hektáros Városligeti Sportcentrum

A Liget Budapest Projekt újabb fejlesztése tesztüzemi nyitvatartás keretében várja a látogatókat szeptember 3-tól!

Birtokba veheti a közönség az új Városligeti Sportcentrumot, Budapest legsokoldalúbb új sportközpontját – jelentette be Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A Liget Budapest Projekt újabb család-, gyermek- és sportbarát fejlesztése tesztüzemi nyitvatartás keretében várja a látogatókat szeptember 3-tól – emelte ki a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Gyorgyevics Benedek elmondta: a park délkeleti részén, az Ajtósi Dürer sor – Dózsa György út kereszteződésénél kialakított 36 ezer m²-es komplex sportközpont könnyen megközelíthető, területén, újjávarázsolt zöld környezetben több mint egy tucat sportágban próbálhatják ki magukat a látogatók. A sportolók kényelmét női, férfi és akadálymentesített öltözők, valamint ivókutak, kerékpártárolók szolgálják.

Mint ismeretes, a Fővárosi Önkormányzat által ez év februárjában elrendelt és zöldfejlesztési stopot eredményező változtatási tilalmat az Országgyűlés törvényi úton feloldotta, így megújulhatott a három és fél hektáros terület teljes zöldfelülete is, amely 60 új lombos fával és több ezer cserjével, évelővel gazdagodott.

A Liget új sportcentrumában több mint egy tucat sportág (két bérelhető sportpálya kivételével) ingyenes kipróbálásra van lehetőség.

Két foglalható, kivilágított sportpálya is létrejött: a Városligeti Miniaréna Budapest egyik legmodernebb, kivilágítható kézilabdapálya méretű műfüves labdarúgópályája, melynek különlegessége, hogy fedett cserepadokkal, lelátóval, illetve digitális eredményjelző táblával is ellátták.

A Kosárlabda Miniaréna pedig az amatőr és profi kosarasok egyik kedvenc helye lehet, a szabványos méretű kosárpálya gumi burkolatú és 4,2 méter magas védőhálóval rendelkezik. A bérelhető sportpályákat a Liget Budapest Projekt honlapján lehet lefoglalni, kedvező áron – írták közleményükben.

Ezek a pályák délelőttönként a környéken lévő oktatási intézmények, így a Szent István Gimnázium, a Radnóti Gimnázium és a Városligeti Kéttannyelvű Iskola tanulói számára ingyen állnak rendelkezésére.

Mindezek mellett három kisebb, ingyenesen használható multifunkcionális sportpályát is kialakítottak a területen, melyeken focizni, kosárlabdázni, röplabdázni, tollaslabdázni és lábteniszezni lehet.

A Városliget Sportcentrumban egy több elemből álló kondipark is létesült, mely speciális eszközeivel a kezdő felhasználók és a professzionális street workout versenyzők számára is megfelelő nehézségű gyakorlatok elvégzésére kínál lehetőséget.

Mindezek mellett a világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő magyar találmányból, a Teqballból is két darabot elhelyeztek a centrumban.

A különleges sportok kedvelőinek készült a Terep Ügyességi Park, mely domborzati adottságai révén egy egyedi, organikus formavilágú mászófallal, és rollerezésre, görkorcsolyázásra, BMX-ezésre tervezett izgalmas pályákkal várja a sportolókat. Különlegesség a Pumptrack, egy hullámokkal és kanyarokkal teletűzdelt kerékpáros ügyességi pálya, mely a biciklisek számára kifejezetten izgalmas lesz. Az új sportcentrum megnyitását követően tovább folytatódik a Városliget parkfejlesztésének második üteme, idén ősszel további család-, gyermek- és sportbarát fejlesztések várják majd a látogatókat.

A Sportcentrumról készült videó megtekinthető itt!

Elkészül a két kilométer hosszú, kivilágított futókör, egy újabb kutyás élménypark, a hangulatos, új városligeti promenád Ajtósi Dürer sor – Damjanich utca közötti szakasza és megújul a Kis Botanikus Kert is a parkban.

Forrás: turizmus.com