Megjelent az Accor új economy márkája, a greet

A greet az Accor új, közösségi alapú, felelős márkája, amely a lényeges alapszolgáltatásokra fókuszál. 

Az első szálloda Franciországban nyílt a Burgundy régióban, Beaune-ben.

Az új márka létrehozását az a megfigyelés inspirálta, hogy az utazók igényes és megfizethető szállodai élményt keresnek, miközben értelmet is adnának vásárlásaiknak és csökkentenék a bolygóra gyakorolt káros hatásokat. A greet koncepció a partnereknek flexibilis üzleti modelljével, a vendégeknek pedig teljesen új szállodai élménnyel ad választ erre a kettős kihívásra.

A greet designjának sarokpontja a sokszínűség, a greet mégis megőrzi saját egyedi identitását – a márka egyik legfontosabb erőssége a szálloda tulajdonosainak kínált szabadság és rugalmasság. Csupán néhány kötelező elemet kell betartani, például a logó megjelenítése a közös terekben, a szabott árú menü, illetve az, hogy a szobák 20%-a 4-6 személyes legyen.

A szállodatulajdonos szabadon kifejezheti magát, ha a greet három sarokpontja megvan: használt vagy ökotudatos beszállítóktól kapott tárgyak használata, a szokatlan dekorációs elemek értéknövelő újrahasznosítása, vagy ezen tárgyak újragondolása és felhasználása új céllal.

A greet szállodákban a terek nem standardizáltak. A fókusz a másodlagos esélyt tartja szem előtt: egy már meglévő tér átalakítását barátságos, bensőséges helyszínné. „Az Accor megalakulása óta figyelemmel kíséri partnerei igényeit. A Sébastien Bazin vezérigazgató által kezdeményezett márkaportfolió-bővítési terv értelmében, elkötelezettek vagyunk, hogy felejthetetlen élményeket nyújtsunk vendégeinknek, miközben folyamatosan támogatjuk franchise-hálózatunkat.

A greet elindításával célunk, hogy olyan márkamegoldást kínáljunk független szállodatulajdonosoknak, mely új élettel tölti fel a meglévő szállodai tereket,

mindezt elérhető beruházással,legyen szó felújításról vagy újraépítésről” – mondta Franck Gervais, az Accor Europe vezérigazgatója.

A greet olyan vezető jótékonysági szervezetekkel működik együtt, mint az Emmaüs, mely lehetővé teszi a szállodatulajdonosoknak, hogy újrahasznosított bútorokat szerezzenek be, illetve a Valdelia ökoszervezet, amely teljeskörű megoldás keretében szállít el és hasznosít újra régi bútorokat bármilyen szervezettől.

Az együttműködés a résztvevő szervezeteket is erősíteni fogja. Egy másik kiemelt partnerség is elindult a C’est qui le Patron?! által 2019-ben indított „L’atelier Consommateur & Citoyen” kezdeményezéssel („Fogyasztó és polgár workshop”).

Ennek során az Accor vendégek egy csoportjával dolgozik együtt a greet koncepcióján azért, hogy ez legyen a vezető fenntartható szállodaipari modell. „Ezeknek a partnerségeknek alapvető szerepe van abban, hogy a partnerek és a vendégek számára tett kötelezettségvállalásaink valósággá váljanak. A greet befogadó márka, ahol a közösség valóban kulcsszerepet játszik. Meggyőződésünk, hogy a közös munka révén olyan szinergiákat alakítunk ki mind nemzeti, mind helyi szinten, hogy annak pozitív hatása lesz a társadalomra” – mondta Franck Gervais.

A márka első szállodája a Burgundy bordűlők szívében nyitott meg idén áprilisban. Számos új helyszínen nyílik greet a közeljövőben, többek között Marseille-ben (St. Charles et Aéroport), Lyon Perrache-ban, Párizsban, St-Witz-ben, Rennes-ben, Bourges-ban és St-Germain-en-Laye-ben.

Az Accor 2030-ig 300 greet szállodát tervez nyitni Európában.

A hálózat gyorsan terjeszkedik más európai helyszínekre is: az első greet szálloda Franciaországon kívül Darmstadtban nyílik a közelgő hónapokban.

Forrás: turizmus.com