Megjelent a Forbes Travel Guide éves listája

hét budapesti hotel és egy budapesti spa is helyett kapott rajta

Magyarországról idén hét szálloda és egy spa került fel a Forbes Travel Guide éves listájára, a minősítések eredményét február 16-án hozták nyilvánosságra.

A Forbes Travel Guide az egyetlen független nemzetközi minősítési rendszer, amely teljeskörűen értékel luxusszállodákat, éttermeket és spákat. Szakmai ellenőreik inkognitóban érkeznek meg az adott helyre és mintegy 900 objektív szempont alapján értékelik azt. A cég éves értékelései, ismertetői és utazási ajánlói segítenek az igényes utazóknak a világ legjobb luxusélményeinek megismerésében. A minősítést (ötcsillagos, négycsillagos vagy ajánlott) kizárólag a független tesztelés eredménye alapján ítélik oda egy-egy helynek.

A 2021. évi, sorrendben immár 63. listára összesen 1871 létesítmény került fel a világ minden tájáról.

A listán szereplő hotelek közül 283 ötcsillagos, 574 négycsillagos minősítést, 438 pedig ajánlást kapott. Az éttermek közül 73 ötcsillagos, 136 négycsillagos és 77 ajánlott, míg a spák közül 90-et ötcsillagosra, 200-at négycsillagosra értékeltek.

A Forbes Travel Guide ellenőrei még a pandémia előtt, ill. azokban az időszakokban tettek látogatást a létesítményekben, amikor azt a járványügyi előírások megengedték. A szállodákban két éjszakát és három napot töltöttek el. Az értékelés leírásánál kiemelik, hogy talán soha akkora figyelmet nem fordítottak a kiszolgálásra, a személyzet hozzáállására, mint az idei lista összeállításakor, így a kiszolgálás 75 százalékban, a létesítmények színvonala 25 százalékban számított az értékelésnél. A kritériumok között egyébként az egészséges ételek választéka éppúgy szerepel, mint pl. a személyzet egyenruhájának dizájnja.

A lista magyar szereplői

Magyarországról a szállodák kategóriájában immár ötödik alkalommal érdemelte ki az ötcsillagos minősítést a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest. Az ellenőrök tetszését többek között a szálloda eklektikus múltját tükröző részletek és a porta szolgáltatásai nyerték el.

A The Spa at Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest pedig, a spa kategóriában Magyarországról egyedüliként, ugyancsak szerepel a Forbes Travel Guide idei listáján, négycsillagos minősítéssel.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest egymás után ötödik alkalommal szerepel a Forbes Travel Guide listáján, és ismét a négycsillagos besorolást kapta. Az ellenőrök többek között a szálloda saját éttermi koncepcióját, a „Belvárosi Gasztronómiai Negyedet” emelték ki az értékelésnél.

Négycsillagos minősítést kapott a Corinthia Hotel Budapest is, ahol többek között a bálterem és a Royal Spa ragadta meg az ellenőrök figyelmét.

A The Ritz-Carlton, Budapest ugyancsak négy csillagot kapott, itt egyebek mellett a Kupola Lounge hangulata és a városra nyíló kilátás jelentett különleges élményt a tesztelőknek.

Ajánlottként került fel a Forbes idei listájára az Anantara New York Palace Budapest Hotel, az InterContinental Budapest és a Sofitel Budapest Chain Bridge.

 

 

Nehéz idők

"A 2021-es díjazottak a rugalmasság megtestesítői a turisztikai szektorban" – nyilatkozta Filip Boyen, a Forbes Travel Guide vezérigazgatója. – "A kihívásokkal teli időszakban ezek a szállodák számos nehézséget leküzdöttek, miközben fenntartották a magas szolgáltatási színvonalat és gondoskodtak vendégeik és alkalmazottaik biztonságának és egészségének védelméről. Reméljük, hogy ezek a nagyszerű szállodák hamarosan élénk forgalmat bonyolíthatnak, amint újra megnyílnak a határok és biztonságos lesz az utazás.”

A legtöbb, szám szerint kilenc ötcsillagos minősítést elnyert szálloda egyébként az évek óta az olimpiára készülő Tokióban található.

Forrás: turizmus.com