Luxus nomád: itt a Hippie Caviar Hotel

tetőterasz, baldachinos ágy, drónok és egy ötcsillagos szálloda kényelme, ezeket ígéri a Renault új elektromos koncepcióautója

Tetőterasz, baldachinos ágy, drónok és egy ötcsillagos szálloda kényelme, ezeket ígéri a Renault új elektromos koncepcióautója, amelyet Hippie Caviar Hotelnek neveztek el.

Az autós cég prémium lakóautója azoknak készült, akik mindig is vágytak az utazásra, de a modern nomád életmód helyett kompromisszumoktól mentes, komfortos, szinte már luxus kalandokra vágynak.

A Hippie Caviar Hotel koncepció alapja egy Renault Trafic, amelyet ötcsillagos szállodába illő dizájnelemekkel és kényelmi megoldásokkal ruháztak fel. A modern lakóautóvá alakított Renault Trafic új dizájnját erőteljesebb és kifejezőbb orr-résszel toldották meg. Az autó frontrésze az „Almond Flakes” elnevezésű csillogó, vízzöld fényezést kapta, amit tökéletesen ellensúlyoz a betonszürke hátsó. Az 5 csillagos szállodai szobák ihlette, természetet idéző belső térben számos letisztult és természetes anyag található: például egzotikus fa díszítőelemek, vászon- és gyapjúszálas kárpitozás, valamint műszerfalat kiemelő nádhatású bőrszegély.

A Hippie Caviar Hotel üléssora nagyon kényelmes, 145 cm x 195 cm méretű ággyá alakítható át. Az úgynevezett „Szemlélődő” pozícióban az üléssor kifelé néz – a nyitott csomagtérajtó és a függönyök védelmet nyújtanak az időjárással és a kíváncsi szemekkel szemben. Az „Otthonos” pozícióban az üléssor és a sarokfotel befelé fordíthatók, komfortos belső teret létrehozva. A dohányzóasztallal és a kivehető háttámlákkal felszerelt tetőterasz pedig egy újabb közös teret biztosít, ami egy kihúzható létrán keresztül közelíthető meg.

A Renault elképzelései szerint a Hippie Caviar Hotel egy komplett, 5 csillagos hotelnek megfelelő szolgáltatási csomaggal egészülne ki. Eszerint az ügyfél igény szerint kérheti a logisztikai konténer kiszállítását az általa kiválasztott helyszínre. A konténer valójában zuhanyzót, mosdót, töltőállomást és további kényelmi kiegészítőket tartalmaz. Emellett  online megrendelhető szolgáltatásokat is kínálnának az ügyfeleknek, amiket rövid időn belül drónnal szállítanának egyenesen a lakóautóhoz.

Forrás: Renault

Fotó: Renault