Lumina Park Budapesten

Varázslatos fényparkot hoztak létre a margitszigeti Palatinus Strandon.

Új látványossággal gazdagodik Budapest a karácsonyi időszakra. Az őszi-téli borongós napokra egy varázslatos parkot létesítettek a Palatinus Strandon, ahol különleges fény- és hangjáték által létrehozott mesebeli világban tehetünk egy sétát.

A korábbi években a Lumina Park fényeit négy lengyel városban – Wrocławban, Poznańban, Lublinban és Bydgoszczban – lehetett látni. Idén Budapestre, Vilniusba és Prágába látogat a fénypark. Ha nem bírjuk a téli sötétséget, akkor érdemes töltekezni akár már a karácsonyi szezon előtt is a fényjelenségekkel tarkított helyszínen.

A fénypark energiatakarékos LED-világítással működik, a legkorszerűbb technikát használva, a működéséhez szükséges energiát a Palatinus fürdő napelemes energiatermelése biztosítja.

A park minden korosztály előtt nyitva áll, sötétedéstől 21 óráig tart nyitva, 2023. február 28-ig mindennap (kivéve 2022. december 24-én). A belépés 20 óráig lehetséges. A fényparkot a 26-os busszal közelíthetjük meg a Göncz Árpád Városközpont vagy a Nyugati pályaudvar metrómegállótól.

Forrás: We Love Budapest