Liláskék árnyalatú lesz 2022 divatszíne

A Pantone amerikai festékgyár minden évben megválasztja a következő év színét. Most sem tettek másképp: már itt is a Very Peri.  

A 2020-as Classic Blue, valamint a 2021-es duplázó, Ultimate Gray és Illuminating után itt volt a sor, hogy kiderüljön, a Pantone szerint 2022-ben melyik szín fogja meghatározni a mindennapjainkat – ez pedig nem más, mint a PANTONE 17-3938 kóddal ellátott "Very Peri" névre keresztelt kékes árnyalat, leginkább a télizöld virágjára emlékeztető lilás beütéssel.

"Átalakuló időket élünk. Ahogy kilábalunk az elszigeteltség intenzív időszakából, úgy változnak fogalmaink és normáink. A kreatív szellemünket éltető gondtalan magabiztosságot és merész kíváncsiságot megjelenítő, PANTONE 17-3938 Very Peri segít nekünk, hogy elfogadjuk a lehetőségek e megváltozott tájképét, és új látásmódokat nyisson meg számunkra, miközben újraírjuk életünket. A Very Peri magában foglalja a kék szín által képviselt pozitív tulajdonságokat, megspékelve a mai napok energiáival, hogy egy teljesen új megvilágításba helyezze az előttünk álló jövőt", írja Instagram-oldalán az 1962-ben alapított amerikai festékgyár.

Forrás: Pantone / Turizmus Online