Közeledik a Hollókői Húsvéti Fesztivál

A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. 2018. március 30. és április 2. között folyamatosan programok várják a faluba érkező látogatókat.

A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. 2018. március 30. és április 2. között folyamatosan programok várják a bájos faluba érkező látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít őket az időben. 
Az UNESCO Világörökség részét képező Ófalu 67 piros cserepes műemlék háza pont úgy néz ki, mint száz évvel ezelőtt. Hollókő lakói húsvétkor magukra öltik híres, színpompás népviseletüket, és életre keltik a magyar húsvéti népszokások legjavát. Hímes tojás, magyar sonka, locsolóversek, sokszoknyás, vízsugár elől visítva menekülő lányok és színes forgatag jellemzi az eseménysorozatot. A vendégek kóstolót kaphatnak a környék legjobb palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból, a kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat nép- és világzenei koncertek várják. Fellép többek közt Szalonna és Bandája, Cimbaliband & Danics Dóra, a Kaláka, a Nana Vortex Csík Jánossal és a Kerekes Band is, lesz itt mesemondás, tánctanítás és természetesen tojásfestés.

További információ: www.husvetifesztival.com