Megújulva nyílt meg a Hunguest Bük keleti szárnya

Két évig tartó felújítási munkálatok után, augusztus 29-én birtokba vehették a vendégek Bükfürdőn a korábban Hunguest Hotel Répceként ismert szállodát.

A kívül-belül megújult, 171 szobás ház Hunguest Bük néven egyesül a korábban külön egységként üzemelő Hunguest Hotel Répce Golddal. A Hunguest Bük két, korábban külön egységként üzemelő szálloda, a Hunguest Hotel Répce és a Hunguest Hotel Répce Gold egyesülésével jön létre. Az Opus Globalhoz tartozó Hunguest Hotels tájékoztatása szerint augusztus 29-én megnyílt a vendégek előtt az egykori Hunguest Hotel Répce kívül-belül felújított, ezentúl a Hunguest Bük keleti szárnyaként üzemelő épülete. Ezzel párhuzamosan a Hunguest Hotel Répce Gold bezárja kapuit, megnyitása a fejlesztés lezárása után, 2023 második negyedévében várható. A két hotel egyesülésével Bükfürdő legnagyobb, 360 szobás, négycsillagos szállodája jön létre.

Külső-belső megújulás és 21. századi élmények
„A hetvenes években épült egykori Hunguest Hotel Répce műszakilag elavult állapotban volt, korszerűtlen energetikai megoldásokkal rendelkezett” – indokolta a felújítás szükségességét Labossa Lajos, a Hunguest Hotels marketing- és kommunikációs igazgatója.

„A vendégek szempontjából legérzékelhetőbb a 21. századi belsőépítészeti megújulás: minden lakóegység új bútorzatot és burkolatot kapott, a fürdőszobát a komfortosabb használat végett két részre szeparáltuk” – tudtuk meg az igazgatótól. A szobakapacitást 5 százalékkal bővítették, így a szárny 116 kétágyas, valamint 36 családi szobát és 19 lakosztályt kínál. A pincétől a padlásig újjávarázsolt hotel modernizált közösségi terekkel, szaunavilággal, megnövelt alapterületű étteremmel és 125 négyzetméteres játszóházzal fogadja a vendégeket.

Kevésbé látványos, de nem kevésbé fontos az épület műszaki korszerűsítése: új lifteket szereltek be, megnövelték az étterem alapterületét, az épület fűtésrendszerét korszerűsítették, hőszivattyút építettek be, a hűtés-fűtés fan coil rendszeren működik. Növelték a parkolóhelyek számát, elektromos autótöltőt telepítettek.

A Hunguest legtöbb szállodájához hasonlóan a szobaár itt is magában foglalja a fürdőbelépőt, a vendégek akár egy fürdőköntösben átsétálhatnak a megújult, fűtött folyosón a Bükfürdő Thermal & Spa fürdőkomplexumba, ahol 34 medence és több mint 5000 négyzetméternyi vízfelület várja őket.

A nyugati szárny a kétezres évek elején épült, korszerűbb műszaki megoldásokkal rendelkezik, ezért itt főként a vendégek komfortérzetét növelő fejlesztések lesznek fókuszban.

„A két szálloda korábbi neve (Répce és Répce Gold) a köztük lévő színvonalbéli különbségre utalt. A fejlesztés eredményeként mindkét szállodaépület négycsillagos besorolással rendelkezik, így ez a különbség eltűnt, emellett a desztinációt is fontosnak tartottuk beemelni a szálloda elnevezésébe” – tudtuk meg a névváltozással kapcsolatban Labossa Lajostól. A Hunguest Bük két szárnyának fejlesztésére közel 6 milliárd forintot fordít a szállodavállalat, a beruházási összeg 25 százalékát teszi ki a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert támogatás.

Bükfürdő még népszerűbb célponttá válhat
„A Hunguest Bük keleti szárnyának megnyitásával már 600 megújult szobát adtunk át fejlesztési programunkban” – idézi Détári-Szabó Ádámot, a Hunguest Hotels vezérigazgatóját, az Opus Global turisztikai divízióvezetőjét a kiadott közlemény.

A fővárostól mindössze kétórányira található Hunguest Bük a várakozások szerint a belföldi utazók mellett népszerű célpontja lesz a cseh, német és osztrák vendégeknek is. Az újranyitó szállodai szárny várhatóan évente több mint 80 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Bükfürdő turisztikai teljesítményéhez. Magyarország egyik legjobb fürdőélményén túl a Vas megyei város számos programot kínál: júliusban nyitott az ország legmodernebb VR-élményparkja, a Funcity, Kőszeg rövid autózással elérhető, s a környéken a kerékpáros turisták is számos útvonal közül választhatnak.

Forrás: turizmus.com