Kilátók épülnek

a Duna két oldalán Esztergom és Komárom térségében indulnak fejlesztések

Egy szlovák és egy magyar turisztikai szervezet közös pályázata nyomán nyolc kilátópont épülhet a Duna két oldalán, Esztergom és Komárom térségében.

Magyarics Gábor, a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint a turizmus és a természetjárás népszerűsítésére összefogó egyesületek ötven lehetséges helyszín közül választották ki a fejlesztendő területeket.

Szlovákiában Helembán, Karván és Komáromban emelnek kilátópontokat, Magyarországon a neszmélyi Hilltopnál, a Várhegyen, a csolnoki Mókushegyen, Kesztölcön és Tokodon jön létre turisztikai attrakció.

A beruházások augusztus 31-ig készülnek el. A helyszínekről nyomtatott térkép és mobiltelefonos applikáció készül, valamint az egyes pontokat kincskereső játékkal is összekapcsolják.

A kilátófejlesztéshez több beruházás is jól illeszkedik a térségben, ilyen a határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer, a Karva és Lábatlan között működő révkikötő, illetve a Neszmély és Dunaradvány közötti komp beindítása, amelynek munkálatai nemrég kezdődtek el - közölte a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Forrás: MTI