Két új szállodával ünnepli az újranyitást a Hotel & More

a portfólióban újak a zirci Forest Hills Hotel & Golf és a Park Hotel Harkány 

Mind több egységét nyitja meg a Hotel & More Group, június 15-től pedig az összes szállodájában fogadja majd a vendégeket.

A Hotel & More Group az elmúlt időszakban is üzemeltette egész évben üzemelő szállodáinak többségét, a törvényi szabályozás által engedélyezett üzleti, oktatási és gazdasági céllal érkező vendégek fogadására. Nyitva tartott a ceglédi Hotel Aquarell****, a balatonfüredi Akadémia Hotel****, a Hotel Fit Hévíz, a zalaegerszegi Willis Hotel**** Business & Wellness és a budapesti Klebelsberg Kastély. Ezekben az egységekben a cégcsoport a továbbiakban növekvő vendégforgalomra számít.

Többi belföldi szálláshelyüket – a nógrádgárdonyi Főnix Medical Wellness Resort-ot, a zalakarosi Hotel Vital****-t, a szegedi Hotel Science****-t, a debreceni Garden Hotel Medical & Spa****-t, a nemesnádudvari Knáb Panziót és a mezőkövesdi Pandora Zsóry Apartmant – a kormánykommunikáció szerinti 4 millió oltottnál nyitják meg újra, a törvényi előírásoknak megfelelően.

A szezonálisan működő szállodáik közül a legelőször, május 21-én a balatonvilágosi Hotel Világos fogadhat vendéget, ezt követi 2021. június 15-én a siófoki Hotel Nostra.

Az elmúlt hónapokban két új szállodával bővült a cégcsoport portfóliója: a zirci Forest Hills Hotel & Golf várhatóan május 8-án, a Park Hotel Harkány (korábbi nevén Hotel Baranya) június 15-én nyithatja meg kapuit.

Jól halad a munkaerő-keresés és a tréning

„Az egész évben üzemelő szállodáinkban komolyabb előkészületekre nincs szükség, hiszen folyamatosan betartottuk és továbbra is maximálisan betartjuk a vendégeink biztonsága érdekében hozott hatósági előírásokat. Elkészültünk minden tervezett felújítási és karbantartási munkálattal is. Jelenleg a munkavállalóink működési területenkénti felkészítése zajlik a megnövekvő vendégforgalomból adódó szakmai kihívásokra és a magasabb vendégszámból adódó biztonsági intézkedésekre” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Klemm Balázs, a cégcsoport vezérigazgatója.

A szakember hozzátette: egyetlen dolgozójukat sem bocsátották el, azonban néhány kolléga – elsősorban az F&B és Housekeeping területéről – időközben sajnos kilépett, őket kell most pótolniuk. A „veszteség” szerencsére mindössze 10-15 százalékát jelenti a teljes munkavállalói létszámnak. A jelenleg is folyó állásinterjúk bizakodásra adnak okot, várhatóan sikerül időben megtalálniuk a hiányzó munkaerőt. A szezonális szállodáikba már március végén elkezdték toborozni a szükséges munkaerőt, a dolgozói létszám 70 százaléka már a rendelkezésükre áll.

A védettségi igazolvány meglétének ellenőrzésében a – jelenleg még nem ismert – törvényi szabályozásnak maximálisan eleget téve kívánnak eljárni.

A vendégek is bíznak a nyárban

Beszámolójuk szerint a nyitási menetrend bejelentése után a cégcsoportnál jelentős mértékben megugrott az egyéni foglalások száma, jellemzően a 2021. május 5-e utáni időszakra. A nyári hónapokra, főképp júliusra és augusztusra már a tavasz kezdete óta sok, és napról napra több előfoglalás érkezik.

„Bízunk benne, hogy a tavalyi nyárhoz hasonló vagy erősebb szezon előtt állunk.Természetesen azon vagyunk, hogy minden érdeklődő megtalálja a cégcsoportunkon belül azt a szállodát vagy azokat a szállodákat, ahol örömmel és elégedettséggel töltheti el a szabadságát. Kedvezményes csomagajánlatok széles választékát dolgoztuk ki, törzsvendégprogramunkkal pedig igyekszünk meghálálni visszatérő vendégeink hűségét, a Hotel & More Partnerprogram révén a cégcsoportunkkal szerződött nagyvállalatok dolgozóit kedvezményesen juttatjuk szolgáltatásainkhoz” – zárta szavait a vezérigazgató.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Hotel & More Az egyik új szerzemény, a zirci Forest Hills Hotel & Golf