Két új szálloda is épül Debrecenben

a Aquaticum Hotel Plage Superior, illetve a Smart Life Hotel Debrecen  

A Kisfaludy programban elnyert támogatásnak köszönhetően két hajdúszoboszlói hotel szolgáltatási színvonalának emelését, és két új debreceni hotel építését tudják megvalósítani.

A Magyar Turisztikai Ügynökség közzétette a Kisfaludy-programban meghirdetett Nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése című pályázat eredményét. Eszerint Debrecenben és Hajdúszoboszlón is jelentős fejlesztéseket támogat az állam. Erre a debreceni városvezetés szerint szükség is van, ugyanis a dinamikusan növekvő turizmus kiszolgálásához újabb minőségi szálláshelyek létesítésére lenne szükség.

A fürdővárosban a Hunguest Hotel Béke wellness- és gyógyszállodává fejlesztésére 1 milliárd 290 millió 200 ezer forint jut, míg a Hunguest Hotel Aqua-Sol családbarát szállodává fejlesztésre 1 milliárd 589 millió 900 ezer forintot nyert el.

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. Aquaticum Hotel Plage Superior négycsillagos szállodája megépítését és üzemeltetését 4 milliárd 396 millió 486 ezer forinttal támogatja az állam. Az Aquaticum Hotel Plage minden bizonnyal a teljes megújulás után hamarosan megnyíló új debreceni strand, az Aquaticum Debrecen Strand mellett épül majd fel, lévén erről az elképzelésről már többször szó esett. A Debreceni Gyógyfürdő jelenleg a belvárosi Hotel Lycium‎ot és az fürdő szomszédságában lévő Aquaticum Hotelt üzemelteti. Az Aquaticum Hotel kihasználtsága nagyon magas, s már a strandberuházás bejelentésekor szó volt arról, hogy az új fürdő megteremti majd az igényt egy másik szálloda felépítésére is.

A Smart Life Hotel Debrecen – szintén négycsillagos – szálláshely létesítésére 3 milliárd 657 millió 730 ezer 460 forintot nyert az egyébként budapesti székhelyű Füredi Kastély Kft. (mely nevét időközben tetrecenre változtatta, kisbetűvel).

A projekteket 54 hónap alatt, de legkésőbb 2024 végéig kell befejezni.

Forrás: HajdúOnline, Dehir.hu