Jurassic Park a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A MÁV Szimfonikus Zenekar fellépésével, a teljes filmzene élő előadásával láthatja a közönség a Jurassic Park című filmet bemutatásának 30. évfordulója alkalmából a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon május 28-án.

Steven Spielberg és John Williams alkotása a színpad díszletét adó zöld lombok előtt, a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséretében, óriásvásznon elevenedik meg. A mindeddig kiállítótérként, hangversenyteremként és színházként ismert művészeti tér a Jurassic Park bemutatásának 30. évfordulója alkalmából egy este erejéig az ország legnagyobb szabadtéri mozijává alakul át. Az 1993-ban bemutatott, immár kultikussá vált tudományos-fantasztikus kalandfilm jelenetei az óriásvásznon HD-minőségben elevenednek meg, a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséretében, Farkas Róbert karmester vezényletével.

Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója, művészeti vezetője kiemeli, hogy az évfordulóra olyan rendezvényt álmodtak meg, amely egyszerre méltó a Jurassic Park világszerte koncerttermekben, arénákban ünnepelt 30 éves jubileumához és a Margitszigeti Színház több évtizedes hagyományaihoz. A színház a koncert napjára és azt megelőzően Nagy Dinófesztivál elnevezéssel szervezett programsorozatot. Két nyereményjátékot, dinójelmezversenyt és dinókeresést is szerveztek, a koncert napján pedig a színház Dinó látogatóközponttá alakul, ahol a magyar őslénykutatás elismert szakemberi tartanak ismeretterjesztő előadásokat. Emellett vetélkedőkkel, ügyességi és csapatjátékokkal is készülnek. A részletes program a margitszigetiszinhaz.hu weboldalon érhető el.

Forrás: MTI