Január 20-ig még látogatható a MÚMIA KIÁLLÍTÁS

A kiállítás a világ számos múzeumából, egyeteméről, tudományos szervezetétől és magángyűjteményekből kölcsönzött múmiákat és leleteket mutat be.

A kiállítás a világ számos múzeumából, egyeteméről, tudományos szervezetétől és magángyűjteményekből kölcsönzött ember- és állatmúmiákat és leleteket mutat be. A világ múmiái című attrakció augusztus óta tekinthető meg itt, Budapesten.

Múmiákat a Föld minden táján találtak már, nem csupán Egyiptomban, hanem Európában, Dél-Amerikában, Ausztráliában, Ázsiában, sőt még a Kanári-szigeteken is. Még napjainkban is fedeznek fel múmiákat a különböző földrészeken.

A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem ezen különleges emlékeivel. A tárlat szakmai partnere a Magyar Természettudományi Múzeum.

A Világ Múmiái Kiállítást az Egyesült Államokban állították össze elismert tudósok, régészek, orvosok és antropológusok együttműködésével. Az USA-ban több mint 1,6 millióan látták a tárlatot. Az ugyanahhoz a tematikához köthető múmiákat egy teremben tekintheti meg a közönség, így a látogató időgépben érezheti magát, miközben betekintést kap az ókori Egyiptom világába, az inkák középkori civilizációjába, a dél-amerikai természeti törzseik életébe, vagy a középkori Németország életébe.

A testek egy részét szakrális célokkal, szigorúan titkos rituálé keretében mumifikálták, míg mások a kripták, vagy lápok mélyén, különböző természeti hatásokra konzerválódtak.

Az egyik legérdekesebb lelet a kiállított múmiák közt Baron von Holz, a harmincéves háború alatt elhunyt nemesember teste, továbbá láthatóak lesznek a világhírű váci múmiák is. A családot 1994-ben fedezték fel egy rég elfelejtett földalatti kriptában. A tárlat részeként egyiptomi állatmúmiákat és Nes-Hor egyiptomi pap mumifikálódott testét is bemutatják olyan exkluzív tartalmak mellett, amelyeket egyelőre még titok övez.

JEGYINFORMÁCIÓK

A  kiállítás már csak január 20-ig látogatható.

Kiállítás: Minden nap 09:00 - 20:00 | Jegypénztár: Minden nap 08:30 - 18:30

A kiállítás 20:00-ig tart nyitva, de a kiállítótérbe csak 18:30-ig tudjuk leengedni a látogatókat. Kérjük Önöket, hogy az említett időpontig szíveskedjenek megérkezni.

Jegyek a helyszíni jegypénztárban, az Eventim és a Ticketportal jegyértékesítési pontjaiban, illetve online vásárolhatók. A helyszínen vásárolt jegy csak aznapi belépésre jogosít, elővételes jegyvásárlás a helyszínen nem lehetséges.

SZÉP kártyát, Erzsébet utalványt és Erzsébet kártyát is elfogadnak!

Forrás: programturizmus.hu