Ingyenes koncertek a színes lombkoronák alatt

szabadtérre viszi a világzenét a Budapest Ritmo Piknik

Két napon keresztül, összesen 15 ingyenes koncert lesz a Millenáris Parkban, a Rákóczi és a Hunyadi téren a Budapest Ritmo Piknik jóvoltából. A hazai szcéna legizgalmasabb nép- és világzenei előadói – többek közt Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi, Sena Dagadu, a Meszecsinka és a Los Orangutanes – színes műsorral készülnek, ráadásul a szabadtéri helyszíneknek hála tánc közben is megtarthatjuk a biztonságos távolságot.

Izgalmas programokkal, hazai előadókkal és a már megszokott fesztiválhangulattal vár a Budapest Ritmo idén ősszel, ezúttal két rendezvénnyel is. A szervezők egy kreatív koncepciót bevetve ugrottak neki a fesztivál szervezésének, és minden felmerülő kihívást legyűrve hozzák el kedélyjavító programjaikat.

„Bringásokat és gyerekeseket, környékbeli piacra járókat és home office-ban dolgozókat mind várunk, hogy a szabadban, szellősen különleges koncerteket hallgathassanak meg.” – mondta Marton Sára, a Budapest Ritmo projektmenedzsere.

Október 9-10. közt 15 ingyenes koncert lesz a Millenáris Parkban, a Rákóczi és a Hunyadi téren. A hazai szcéna legizgalmasabb nép- és világzenei előadói színes műsorral készülnek, felidézve a távoli tájak világát is. A fellépők között megtaláljuk Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi duóját, Sena Dagadut, a Várkonyi Csibészeket, a Balogh Kálmán és Lukács Miklós alkotta cimbalomduót, a cigányzenét húzó Romano Dromot, a görög-magyar alternatív népzenét játszó Meybahart, Paár Julcsi Hangolójának mesekoncertjét, a Nosnach klezmer-sanzonját, és a latin bulik fenegyerekeit, a Los Orangutanest. A részletes programbeosztást ezen a linken olvashatjátok, a hivatalos Facebook-eseményt pedig ide kattintva találjátok.

„Mikor felmegyek a színpadra, csak az interakció érdekel a közönséggel. Addig küzdök, amíg mindenki mosolyog és táncol. Van nehéz közönség, de nincs lehetetlen. Nekem az a felelősségem, hogy az emberek úgy menjenek haza, hogy az adrenalin és dopamin csúcsán legyenek, hogy boldogok legyenek, és ez nem fog megváltozni a Covidtól. Nehéz, kőkemény dolog, mert nem mindennap vagy superman, sőt. De felmegyek a színpadra, és minden működik.” – meséli Ivan Tabeira, a Los Orangutanes zenekar tagja.

A Budapest Ritmo Piknik mellett október 22. és 24. között érkezik a Budapest Ritmo feat. WOMEX is a CAFe Budapest záróeseményeként – a nemrég WOMEX-életműdíjjal kitüntetett Lakatos Mónika gálakoncertjére is ekkor kerül majd sor.

Szerzők

SPONSORED WLB