Idén is vár a SlowXmas

Bevásárló- és tematikus utcák fognak össze egy lassabb, boldogabb karácsonyért.

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a SlowXmas eseménysorozatot, amelynek keretében tematikus és bevásárlóutcák fognak össze egy nyugodtabb, szebb, a vásárlás helyett az ünnepről szóló karácsonyért. A programsorozatban idén öt budapesti utca vesz részt, a különleges ajándékok mellett koncertek, kiállítások, workshopok, színházi előadások is várják az érdeklődőket.

A december 24-ig tartó eseménysorozatban idén a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), az Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a VII. kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca) vesz részt. 

Az utcák szuper kis üzleteiben igazi különlegességeket szerezhetünk be családunk, barátaink számára, a bevásárlás végeztével pedig finom meleg falatok mellett pihenhetjük ki a fáradalmakat. Emellett pedig most számtalan más programmal is várnak bennünket. A főszerep ezúttal a kiállításoké, ezekből minden utcában többet is találunk, a Bartókon például a Faur Zsófi Galéria művészeinek munkáiból rendeznek karácsonyi kiállítást és vásárt, és a Kornélban is vásár keretében szerezhetjük be az ajándékokat. A Falk Art&Antique Street galériái sem maradhatnak ki a sorból, hiszen mintegy 30 kisebb és nagyobb üzletben válogathatunk igényes, egyedi ajándékot szeretteinknek a fa alá, és az aukciósházak árveréseit is érdemes lesz figyelemmel követni. 

De nemcsak a vásárlás különleges élményét kínálják nekünk a hangulatos karácsonyi utcák, hiszen lesznek workshopok, tematikus séták, színházi, zenei, képzőművészeti, sőt sporttal kapcsolatos programok is. Az események összegyűjtésében a Bevásárlóutca Menedzsment (BUM) segédkezett, a részletes programnaptár itt található>>.

Forrás: We Love Budapest