Hatan jutottak a Bocuse d’Or magyar döntőjébe

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia szervezésében a múlt héten rendezték meg a selejtezőt, ahonnan hat séf jutott tovább a februári döntőbe.

A mezőnyben tíz séf versenyzett vidékről, a fővárosból, Michelin-csillagos éttermekből és luxushotelek éttermeiből.

Csik Gábor - Caviar & Bull Budapest

Csorba István - Andrássy Rezidencia Wine & Spa

Elek Richárd - KönyvBár & Restaurant

Győrffy Árpád - Kollázs - Brasserie & Bar

Haraszti Zsolt - Société Budapest

Huszár Tibor - Fenyves Szálloda és Konferencia-központ

Kelemen Roland - Hunguest Hotel Aqua-Sol

Palágyi Eszter - Matild Palace Budapest

Tóth Pál - Kővirág Étel-Ital-Ágy

Veres István - Babel Budapest

A versenyt Veres István, a Babel séfje nyerte, második helyen Palágyi Eszter végzett a Matild Palace-tól, a harmadik Haraszti Zsolt, a Societé konyhafőnöke lett, valamint a döntőbe jutott még Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland is.

A hat versenyző közül februán 5-én, a magyar döntőn derül ki, hogy ki képviselheti Magyarországot a Bocuse d’Or Europe 2020 tallini selejtezőjén.

Forrás: Magyar Konyha