Budapesti hotelek és egy spa a Forbes Travel Guide listáján

Magyarországról idén hat szálloda és egy spa került fel a Forbes Travel Guide éves listájára, a minősítések eredményét február 15-én hozták nyilvánosságra.

A Forbes Travel Guide az egyetlen független nemzetközi minősítési rendszer, amely teljeskörűen értékel luxusszállodákat, éttermeket és spa-kat. Szakmai ellenőreik inkognitóban érkeznek az adott helyre és mintegy 900 objektív szempont alapján értékelik azt. A cég éves értékelései, ismertetői és utazási ajánlói segítenek az igényes utazóknak a világ legjobb luxusélményeinek megismerésében. A minősítést (ötcsillagos, négycsillagos vagy ajánlott) kizárólag a független tesztelés eredménye alapján ítélik oda egy-egy helynek.

A listát idén 65. alkalommal állították össze és 1956 létesítmény került fel rá a világ minden tájáról. A rajta szereplő hotelek közül 360 ötcsillagos, 585 négycsillagos minősítést, 433 pedig ajánlást kapott. Az éttermek közül 79 ötcsillagos, 113 négycsillagos és 67 ajánlott, míg a spa-k közül 119-et ötcsillagosra, 195-öt négycsillagosra értékeltek.

Az idei listán 48 új ötcsillagos, 64 új négycsillagos és 45 új ajánlott szálloda szerepel. Több ország – köztük Svédország, Norvégia, Dánia, Tunézia és Ciprus – először szerepel, míg kilenc nemzetközi úti cél szállodái idén első alkalommal kaptak ötcsillagos értékelést.

A Forbes Travel Guide 65 éves történetében először kerültek fel óceánjárók is a listára, az első alkalommal öt hajót értékeltek.

Az értékelés leírásánál kiemelik, hogy az idei lista összeállításakor a kiszolgálás 70 százalékban, a létesítmények színvonala 30 százalékban számított az értékelésnél.

A lista magyar szereplői
Magyarországról a szállodák kategóriájában ötcsillagos minősítést érdemelt ki a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest. Az ellenőrök tetszését többek között a szálloda eklektikus múltját tükröző részletek, a szobák mérete, a fitneszközpont és a porta szolgáltatásai nyerték el. Külön díjazták a budapesti Four Seasons spa-részlegét, amely spa kategóriában Magyarországról egyedüliként szerepel a Forbes Travel Guide idei listáján, négycsillagos minősítéssel.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest egymás után hetedik alkalommal szerepel a Forbes Travel Guide listáján, és ismét a négycsillagos besorolást kapta. Az ellenőrök többek között a szálloda saját éttermi koncepcióját, a „Belvárosi Gasztronómiai Negyedet,” a wellnessrészleget és a szálloda magyar történelem és kultúra által inspirált lakosztályait emelték ki az értékelésnél.

A The Ritz-Carlton Budapest ugyancsak négy csillagot kapott, itt egyebek mellett a Kupola Lounge hangulata és a városra nyíló kilátás jelentett különleges élményt a tesztelőknek, de kiemelték az edzőtermet, a portaszolgálatot és a Club Lounge ajánlatokat is.

Ajánlottként szállodaként került fel a Forbes idei listájára az Anantara New York Palace Budapest Hotel, a Corinthia Budapest és az InterContinental Budapest.

Forrás: Kaszás Fanni / turizmus.com