Exkluzív champagne bár nyílt a Párisi Udvarban

Megnyitott az Étoile, Budapest egyetlen exkluzív champagne bárja  

„Gyertek gyorsan, ez a csillagok íze!” – állítólag ezt kiáltotta Dom Pierre Perignon, amikor feltalálta a champagne-t. Az Étoile Champagne Bar is ebben a szellemben várja vendégeit a Párisi Udvarban több mint ötvenféle tétellel és vintage champagne-különlegességekkel.

Most, hogy a Párisi Udvarban megnyílt az ország egyetlen exkluzív champagne bárja, az Étoile, már nem kell egészen Franciaországig utazni, hogy igazán különleges pezsgőket kóstolhassunk.

A bár több mint ötven különböző pezsgőt kínál, a legtöbbet palackból, de az országban egyedülálló módon húsz tétel pohárral is elérhető, az igazi ínyencek pedig megkóstolhatják a Bollinger francia champagne-ház több mint egymillió forintos palackjának nedűjét is – melyet a remények szerint egy-két hónapon belül ki is fognak kérni.

„Az Étoile francia szó, jelentése csillag. A névvel nemcsak Dom Perignon előtt tisztelgünk, hanem azt gondoljuk, hogy ez a hely valóban Budapest csillagává válhat. A Párisi Udvar többszörösen díjnyertes épülete több mint száz éve a város ékköve, ikonikus találkozóhelye az embereknek. Azt szeretnénk, hogy az Étoile által ez legalább további száz évig így legyen. Nagyon sokat dolgoztunk ezen, a koncepció évekkel ezelőtt született meg. Az ötletet dédelgettük, fejlesztettük, hogy a házban megszokott legmagasabb minőséggel találkozzon minden vendég” – mesélte Bayer Bence, a Párisi Udvar Hotel Budapest marketing- és kommunikációs igazgatója.

A champagne bár head sommelier-je, Virágh Csaba kiemelkedő szakértelmével és szenvedélyével avatja be a vendégeket a francia italkülönlegességek világába. „A pezsgőben és a champagne-ban engem a pezsgés gyönyörűsége, a buborék játékossága az, ami teljesen lenyűgöz. Életem első champagne élményét még tanuló koromban éltem át a Király étteremben. A champagne, ez a francia buborékos ital mindenkit elvarázsol, mi pedig örömmel mutatjuk az utat a champagne-kultúra izgalmas labirintusában ” – invitál mindenkit egy champagne-körútra a head sommelier.

Mellette Horváth Dalma, az Étoile háziasszonya avat be a francia ital rejtelmeibe: „A champagne-készítésre nem véletlenül mondják, hogy a házasítás művészete. Végtelen beszélgetéseket lehet folytatni a champagne készítéséről, és megismertetve a vendégeket ezekkel a történetekkel biztos, hogy teljesen más megvilágításba kerül az ital, amit elfogyasztanak.”

Az Étoile szerdától vasárnapig várja a francia champagne szerelmeseit 18 órától éjfélig. A champagne-ok mellé Lutz Lajos, a Párisi Passage és a Párisi Udvar executive chefje, a Bocuse d'Or Akadémia tagja álmodta meg az ételeket.

Forrás: turizmus.com