Vissza a hírekhez

Erőteljes növekedés a romániai szállodaiparban

2019.01.11.

Tavaly január és november között 5,9 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániában az előző év azonos időszakához mérten.

A román és a külföldi turisták összesen 26,808 millió vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. A turisták száma elérte a 11,993 milliót, ami 6,4 százalékkal volt nagyobb az előző évihez képest, ebből 2,634 millió volt külföldi. Ez utóbbiak száma 1,6 százalékkal nőtt, a román turistáké 7,8 százalékkal. Ezek a növekedési arányok a vendégéjszakáknál is tükröződnek.

A tavalyi év főleg a belföldi turizmusban hozott fellendülést, miután a közalkalmazottak üdülési csekket kaptak, így a belföldi turisták száma nőtt elsősorban a romániai kereskedelmi szálláshelyeken. A külföldi turisták közül németek (311 900), izraeliek (255 ezer) és olaszok (244.700) érkeztek a legtöbben, Magyarország a hatodik 151 800 turistával.

2017-ben 11,2 százalékkal több, 2,749 millió külföldi turista érkezett Romániába, a turisták száma összesen 10,4 százalékkal, 12,056 millióra emelkedett a 2016-os évhez mérten. A vendégéjszakák száma 6,5 százalékkal, 26 millió 915 ezerre nőtt 2017-ben.

Biztos vagyok benne, hogy sok olvasónk járt már Romániában, mivel a magyarok elsődleges úticéljai közé tartozik Erdély, azonban talán az alábbi felsorolásban – mely a teljesség igénye nélkül készült - mégis sikerül néhány olyan attrakciót ajánlani, amely újabb utazások tervezésére sarkallnak majd ebbe az országba. Azoknak, akik még nem jutottak el Erdélybe, íme néhány úti cél:

Kolozsvári Botanikus Kert, Tordai Sóbánya, Marosvásárhelyi Kultúrpalota és Közigazgatási Palota, Kolibica-tó A Kelemen-havasok csúcsai között, Korond, Egyeskő, Gyimesek, Madarasi Hargita, Segesvár Óvárosa, Berethalmi Erődített Templom, Szászfehéregyháza, Peles Kastély, Brassó , Bukarest, Konstanca, Sibiu/Nagyszeben, Törcsvári Kastély, Rozsnyói Erődítmény, Nagyszebeni ASTRA Néphagyományok Múzeuma, Kerci Kolostor, Retyezát Hegység, Remetei Sziklaszoros, Demsusi Templom, Vajdahunyadi Vár, Aranyosfői Jégbarlang

+1 tipp: Medveles: A medve Erdély emblematikus állata, így kihagyhatatlan program a neves természetfotós, Máté Bence által üzemeltetett medvemegfigyelő állomások felkeresése. Tusnádfürdőn és a Szent Anna-tónál elhelyezett exkluzív és biztonságos megfigyelő épületekből egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy természetes közegében találkozhassunk ezzel a csodálatos állattal.

Forrás: turizmus.com

Ajánlott hírek
Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza

Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal és új gasztronómiai koncepcióval!

Tovább
Zeya a különleges rendezvényhelyszín

Várja vendégeit a Zeya Étterem és Rendezvényhelyszín, mely bérelhető privát- és céges rendezvényekre, filmforgatásokra, fotózásokra!

Tovább