Épülhet az új négycsillagos hotel Balatonfüreden

A 80 szobás egyedi adottságú, vízparti 4* superior besorolású új szálloda a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében épül.

A budaörsi székhelyű Paralelbau Kft. építheti fel Balatonfüreden Szabadics Zoltán zalakarosi vállalkozó cégének szállodáját, nettó 2 milliárd 745 millió forintért. Az építési költségből 1,7 milliárd forintot tesz ki az állami támogatás.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő SZ. Z. Szállodafejlesztő Kft. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben. A 80 szobás egyedi adottságú, vízparti 4* superior besorolású új szálloda a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében épül. Az épület három emeletes lesz, a szobákhoz erkély is tartozik. Lesz az épületben bel- és kültéri élménymedence, illetve jakuzzit magába foglaló wellness részleg, továbbá több szauna és masszázs szoba is, és a hotelhez vitorláshajóval is érkezhetnek majd a vendégek. A balatonfüredi önkormányzat tulajdonában lévő és a Balatontourist Kft. által üzemeltetett kemping területén épülhet fel tehát a hotel. Az ajánlatkérő február 17-én kötött szerződést a nyertessel.

Forrás: turizmusonline.hu