Elmarad a hollókői húsvét

augusztusban várják a fesztiválozókat

Idén is elmarad a Hollókői Húsvéti Fesztivál a locsolkodással együtt. Helyette augusztus 20–22. között szerveznek hagyományőrző fesztivált a faluban.

A Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a járványügyi helyzetnek megfelelően nemcsak a fesztivál marad el Hollókőn, hanem a hagyományőrző programok és a locsolkodás is. A hatályos szabályoknak megfelelően a kézműves- és ajándékboltok mellett a kiállítások és így a vár sem látogatható – hívták fel a figyelmet. Ennek megfelelően a korábban várva várt különleges húsvéti hétvége semmiben sem fog különbözni egy átlagos tavaszi hétvégétől.

A településre érkező túrázókat, sétálni vágyókat korlátozott számban, a rendelkezésre álló parkolóhelyek (kb. 3-400 autó) erejéig tudják fogadni, míg a forgalmat a helyi polgárőrség mellett a rendőrség is irányítani fogja. A helyi vendéglők, élelmiszert árusítók és a helyi piac árusai elvitelre értékesíthetnek a szabályokat szintén betartva.

A település arra kéri az érdeklődőket, amennyiben mégis ellátogatnak a húsvéti hétvégén Hollókőre, úgy azt a mindenkori szabályok szigorú betartása mellett tegyék meg.

Az immár két éve elmaradó Hollókői Húsvéti Fesztivál forgatagát, élményeit mindazonáltal szeretnék pótolni a helyiek, ezért augusztus 20–22. között háromnapos hagyományőrző fesztivált szerveznek, a bejelentésük szerint ugyanolyan formában, mint azt húsvétkor teszik. A részletekről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Forrás: turizmus.com