Elképesztő panorámát nyújt a Bence-hegy új kilátója

Közel három évtized után ismét kilátóból lehet szétnézni a 210 méter magas velencei Bence-hegyről.

Közel három évtized után ismét kilátóból lehet szétnézni a 210 méter magas velencei Bence-hegyről. A virágra (is) hasonlító vasbeton építményt március 20-tól várja a szép kilátásra fogékony nagyérdeműt, akik - 300 forintnyi aprópénz vagy egy euró bedobása után - az egész Velencei-tavat és környékét megcsodálhatják a 360 fokos körpanorámát kínáló kilátóból. 
A Bence-hegyen korábban egy kiszuperált olajfúró toronyból lehetett nézelődni, ám ezt 1988-ban – egy tragikus baleset után - életveszélyesnek nyilvánították, s mivel felújítására nem volt pénz, végül robbantással bontották le. A 2014 decemberében kiírt pályázatra 156 munka érkezett, és a végső szót a velencei lakosok szavazása mondta ki, akik a kőből, illetve színezett betonból készülő tornyot részesítették előnyben. 
2018. január 12-én megtörtént a torony műszaki átadása. Azóta a kilátó környékét is rendbe tették, igényes lépcsősor vezet fel a tágas parkolóból, a Bence-hegy tetején pedig több pad is várja a látogatókat. A fotókat Nógrádi Attila készítette.
A kilátóról bővebben ITT olvashatnak.