Eléri a főnöke a szabadsága alatt?

A nyári szabadságot mindenki nagyon várja, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy teljesen el tudja engedni a munkát. 

A nyári szabadságot mindenki nagyon várja, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy teljesen el tudja engedni a munkát. Sőt, egy felmérés során a németek közel háromnegyede, 72 százaléka mondta azt, hogy el tudják érni munkaügyben nyaralása alatt. Igaz, a válaszadók több mint fele, 54 százaléka azt mondta, hogy csak vészhelyzetben tudnak vele kapcsolatba lépni egy direkt erre szolgáló telefonszámon vagy email-címen – írja az eredményeket ismertetve a Business Insider német kiadása.

Ami a különböző csatornákat illeti, a dolgozók 70 százalékát SMS-ben vagy internetes üzenetküldő platformon lehet elérni, 60 százalékát telefonon, 31 százalékát emailben, 21 százalék videohívásra is nyitott, míg 15 százalék olyan csoportmunkaeszközön tartja a kapcsolatot kollégáival, főnökeivel a nyaralás alatt, mint a Slack vagy a Microsoft Teams - írja a G7. (Természetesen ezek közül többet is meg lehetett adni válaszként.)

A nemek között viszonylag jelentős a különbség, a férfiak 82, a nők 62 százalékát lehet elérni nyaralása alatt. Összességében a 41 százalékuk azt mondta, hogy azért elérhető, mert fél, hogy lemarad valamiről a távolléte alatt, míg 60 százalék úgy gondolja, hogy ezt elvárja a főnöke.

Mindezek után az is kérdés, hogy mennyi időt szentelnek a németek a munkának a nyaralás során. Erről 74 százalék mondta azt, hogy ügyel arra, hogy ki tudjon kapcsolni, fel tudjon töltődni, és ennek érdekében 65 százalék határozott meg külön idősávot a munkának a szabadság alatt. A felmérést készíttető vállalkozás vezetője hangsúlyozta is, hogy a nyaralásnak a feltöltődésről kellene szólnia, a pihenést csak abszolút végső esetben szabadna munkával megzavarni.

Forrás: Hrpwr