Elárverezik a Rác fürdőt

és a soha meg nem nyílt szállodát

Jogi viták miatt egy évtizede húzódik a gyönyörűen felújított Rác fürdő és a mellette lévő szálloda megnyitása, amelyet most árverésen értékesítenének. Mutatunk néhány friss képet a törökfürdő jelenlegi állapotáról.

Nyilvános árverésen értékesítené a felújított, de soha meg nem nyitott Rác fürdőt és a mellé épített 67 szobás szállodát az ingatlanokat birtokló Rác Nosztalgia Kft. felszámolásával megbízott a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.

Az erre vonatkozó hirdetményt a Népszava szúrta ki az Elektronikus Értékesítési Rendszeren. Az elektronikus licit március 26-án indul és április 12-ig tart, a kikiáltási ár kicsivel több mint 5 milliárd forint. A Gellérthegy lábánál fekvő törökfürdőt és a szállodát csak egyben adják el.

A patinás fürdő felújítása és mellette az új, felső kategóriás szálloda megépítése együttesen 8 milliárdba került, és már 2010 őszén megkapta a működési engedélyt, de a vendégek azóta sem vehették birtokba. A megnyitást az elmúlt években a tulajdonosok közötti jogi viták és különböző vizsgálatok hátráltatták.

A főváros többször kinyilvánította, hogy szándékában áll megszerezni a Rác fürdő és a hotel épületének tulajdonjogát a felszámolási eljárásban, a Fővárosi Közgyűlés ezzel kapcsolatos korábbi döntéséről itt írtunk.

Pataki Tamás ez év elején bejutott a fürdőbe, az általa készített fotók tanúsága szerint a leendő tulajdonosnak a vételáron túl alighanem újabb felújítási költséggel is kell majd számolnia ahhoz, hogy megnyithassa a komplexumot.

Forrás: turizmus.com