Eladtak két budapesti luxusszállodát

A Värde Partners befektetési cég eladta nyolc luxusszállodáját a Covivo francia ingatlantársaságnak. 

A csomagban van a budapesti New York Palace Hotel és a New York Residence is.

Az észak-amerikai Värde Partners portfóliójában a Commercial Property Executive beszámolója szerint a budapesti New York Palace és a New York Residence mellett olyan, többnyire ötcsillagos hotelek vannak, mint a római Palazzo Naiadi, a nizzai Plaza Nice, a IV. Károly Hotel Prágában, a Palazzo Gaddi Firenzében valamint a Hotel Del Dogi és a Hotel Bellini Velencében – vette észre a hvg.hu.

A Värde 2016-ban vásárolta meg a Boscolo adósságát, majd az ingatlanoknak is 100 százalékos tulajdonosa lett.

A nyolc luxusszálloda eladásával egyidőben a Covivo megvette a 120 szobás dublini Hilton Hotelt is.

A nyolc luxushotel eladása a várakozások szerint 2020 első felében lezárul, és az új francia tulajdonos a szállodákat NH Collection, NH Hotels vagy Anantara Hotel & Resort márkanév alatt fogja működtetni. Eddig mind a nyolc szálloda a The Dedica Anthology márka alá tartozott.

A most eladott hotelek pénzügyi nehézségekkel küzdöttek, és bizonytalan volt a jövőjük– mondta Francisco Milone, a Värde Partners európai vezetője. Szavai szerint a cég komoly lépéseket tett azért, hogy a szállodák visszanyerjék a stabilitásukat és megtalálják a helyüket a gyorsan változó piacon, amelynek meg kell felelnie az Y generáció igényeinek.

Hivatalosan meg nem erősített, de jól értesült információnk szerint a két budapesti szállodát jelenleg ugyanaz az olasz – a Boscolóból alakult – cég üzemelteti, amelyiket a kanadai tulajdonos bízott meg.

Forrás: turizmus.com