Díszévad a megújult Csiky Gergely Színházban

November közepétől megújult külsővel és a legkorszerűbb színházi technikával felszerelve várja a látogatókat Kaposvár emblematikus színházának 108 éves, szecessziós szecessziós épülete.

A november 13-i díszelőadáson a színház névadója, Csiky Gergely: Buborékok című vígjátékát mutatták be.

A mintegy 9,5 milliárd forintból felújított és kibővített kaposvári Csiky Gergely Színház a mai állapotában már túllépi az előadóművészet határait, és kulturális központként is működik – olvasható az Octogon oldalán.

A város jelképének számító színház épülete Magyar Ede és Stahl József tervei alapján készült el 1911-ben, benne 1955-től működik állandó társulat. Az ingatlant 1965-ben kibővítették, az 1980-as évek végén felújították, egészen mostanáig azonban jelentős átalakítást nem végeztek rajta, modernizációja esedékessé vált.

A kívül és belül egyaránt megújult épület megfelel a 21. századi igényeknek: a 9000 négyzetméteres, három játszóhelyes színháznak új előcsarnoka lett, nagyterme 450, kamaraterme 150, stúdióterme 50 néző befogadására alkalmas.

A teátrum úgynevezett felső színpadgépészete teljesen gépesített lett, a színpadba pedig egy nagy dobforgót építettek be süllyedőkkel, liftekkel, amelyek érdekes színpadképek gyors beállítását teszi lehetővé ­– összegzi hírlevelében az építészeti portál.

A 2019/2020-as díszévad előadásaiból ITT válogathat.

Forrás: turizmus.com