Day Holiday Partnertalálkozó

a LUDWIG Múzeumban a Mintázat és dekoráció kiállítás keretein belül

December 5-én a Ludwig Múzeumba invitálhattuk meg 40 kedves partnerünket egy zártkörű, tárlatvezetéssel egybekötött Partnertalálkozóra. Ezt a lehetőséget a Ludwig Múzeum ajánlotta fel számunkra, mert ez év őszén támogattuk A BOSCH+BOSCH CSOPORT ÉS A VAJDASÁGI NEOAVANTGÁRD MOZGALOM kiállításának látogatását - illetve az odautazását és étkeztetését is - egy teljes busznyi vajdasági fiatal számára.

Mivel az említett kiállítás már nem volt megtekinthető decemberben, mi pedig csak itt találtunk egy apró rést a rendezvényekkel teli pajzsunkon, ezért számunkra a Mintázat és dekoráció című kiállítás munkáinak megtekintését biztosította Fehér Zsuzsa kommunikációs és marketing igazgatóhelyettes, illetve Demők Nóra kulturális menedzser, akiknek ezúton is szeretnék megköszönni ezt a lehetőséget.

A Mintázat és dekoráció mozgalom az 1970-es években alakult ki az Egyesült Államokban olyan művészek kezdeményezésére, mint Joyce Kozloff, Valerie Jaudon, Robert Kushner vagy Miriam Schapiro. A mozgalom követői radikálisan megkülönböztették magukat az uralkodó művészeti irányzatoktól, például a minimalista vagy a konceptuális művészettől. Nemcsak a hagyományos művészeti fogalmakat kérdőjelezték meg, hanem tágabb politikai, társadalmi kérdésekkel is foglalkoztak, úgy mint a feminista mozgalom törekvései vagy a bennszülött indián közösségek helyzete. A művek tematikai üzenete a tetszetősen dekoratív és megkapóan könnyed esztétikán keresztül került kifejezésre: munkáikkal a képzelőerő és a szín érzékiségét, valamint az élet feltétlen szeretetét ünnepelték. Ezen az igazán látványos kiállításon Petró Zsuzska kurátor kalauzolta végig a vendégeket.

A kiállítás megtekintése után még lehetőségünk volt egy kötetlen beszélgetés keretein belül kikapcsolódni az estre ellátogató partnereinkkel. Akikkel egy igazán kellemes, nyugodt és vidám hangulatú estét tölthettünk el, kis időre kiszakadva az év végi feltorlódott munka és a karácsonyi készülődés őrületes mókuskerekéből. A szavak helyett beszéljenek kedvenc fotósunk, Kékesi Donát képei. Köszönjük minden kedves résztvevő jelenlétét!