Danubius programok a Wellness Világnapján

2012-ben először tartották meg a Global Wellness Day-t, azaz a wellness világnapját, melyet nemzetközi szinten a jóllétnek szenteltek.

2012-ben először tartották meg a Global Wellness Day-t, azaz a wellness világnapját, melyet nemzetközi szinten a jóllétnek szenteltek. A kezdeményezés Törökországból indult és az, hogy idén már 83 ország csatlakozik hivatalosan, jelzi, hogy mennyire pozitív fogadtatásban részesült világszerte.

„Egy nap, amely megváltoztathatja az életed” – ezzel a mottóval ünnepeljük június második szombatján a mindannyiunk számára oly értékes testi-lelki jóllétet. A kezdeményezés célja, a Wellness Világnapjának küldetése, hogy ráirányítsa a figyelmet az egészségesebb életmódra, hogy feltegyük a kérdést magunknak: Hogyan tudnék egészségesebb és jobb életet élni?

Közép-Európa legmeghatározóbb szállodalánca a több mint négy évtizedes tapasztalattal rendelkező Danubius Hotels, melynek gyógy-wellness szállodái örömmel csatlakoznak nemzetközileg összehangolt programokkal a Wellness Világnapjához június 11-én.

A színes programválasztékból egy kis ízelítő: a budapesti Danubius Health Spa Resort Margitsziget a nap folyamán hat szauna-szeánszra, délután Nordic walkingra, este pedig gyertyafényes úszásra invitálja az érdeklődőket. A DHSR Helia-ban többek között az innovatív sparrowbag homozsák tréning kipróbálására lesz lehetőség, melynek hatékonysága többszöröse egy klasszikus súlyzós edzésnek. Bükön a felnőtteket jóga, nordic walking és a gőzfürdőben sós peeling csábítja, a gyerekekre viszont őrületes medencei program vár. Sárváron a keleti wellness-szel illetve különféle gyógyítási technikákkal ismerkedhetünk meg közelebbről. A marienbadi Nove Lázne többek közt szabadtéri és beltéri pilates-szel, jógával, gyertyafényes fürdőzéssel valamint vitamindús Comfort Zone koktéllal és speciális Healthy Choice étel kínálattal színesíti a programot. Szovátán vízitorna, soft ball és gumiszalag mozgásórák mellett mézes és sós szauna szeánszot kínálnak. Pöstyénben az Esplanada szállodában a fájós hátúakat és az idősebbek is megmozgatják, de lesz fitt ball, flexibar és egyensúly fejlesztő foglalkozás is, melyhez remek levezetés lehet egy shiatsu vagy anti-stressz masszázs. Ezen a napon minden szállodában engedménnyel vehetők igénybe bizonyos kezelések is.

A Global Wellness Day részletes programját ITT érheti el>>