Danubius Családi Zöld Nap a Magyar Természet Napján

Idén május 22-én, a Magyar Természet Napján hívja a családokat a zöldbe a Danubius Hotels Group az immár ötödik éve rendszeresen megrendezett Danubius Családi Zöld Napra.

Idén május 22-én, a Magyar Természet Napján hívja a családokat a zöldbe a Danubius Hotels Group az immár ötödik éve rendszeresen megrendezett Danubius Családi Zöld Napra. A fenntartható, felelősségteljes, környezetbarát zöld szállodai kultúra kialakításában élenjáró szállodavállalat örömmel csatlakozott a három hazai legnagyobb civil szervezet - a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország - kezdeményezésére 2015-ben létrejött jeles naphoz.

A Magyar Természet Napja mindannyiunk közös ünnepe, amely a hazai természeti értékeink fontosságára, védelmére és tiszteletére hívja fel a figyelmet.

Élj környezettudatosan, pihenj a zöldben! A Danubius Családi Zöld Nap május 22-én, vasárnap a Feneketlen-tó gyönyörű környezetébe invitálja a családokat. A korábbi évek legnépszerűbb aktivitásai - környezettudatos játszóház, kisállat bemutatók, kreatív foglalkozások, népi játékok, erdei élményfoglalkozások, mozgásprogramok, arborétum séta mellett idén is kerülnek újdonságok a Zöld nap programjába.

Főszerepet kapnak a Danubius Bubbles Club sárkányai és a mókás történetükből nemrég megjelent meséskönyv, a Sárkánykalandok 1. – A bükfürdői kalamajka is. A Budai Parkszínpadon Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes koncertje szórakoztatja a család apraját-nagyját, kihagyhatatlan játékos erőpróbát kínál a Magyar Olimpiai Bizottság „5 próba Rióba” programja. A népszerű arcfestés és buborékfújás mellett a kíváncsiak megtanulhatják, hogyan lehet egy kidobásra ítélt tisztító flakont praktikus telefontartóvá változtatni, üdítős dobozokból süteményformákat varázsolni, PET palackokból madáretetőt készíteni.

A zöld szemléletformálást a fogyasztói szokások veszélyeiről összeállított Tükörben a világkiállítás szolgálja majd, míg a Klímamentő tábla a globális felmelegedést szemlélteti. A rendezvény ingyenesen látogatható, 10.00 és 17.00 óra között. 

Részletes program>>