Budapest 2019: Így változik a város idén

Számba vettük a legfrissebb tervpályázatokat és elképzeléseket.

Ha felmegyünk a Gellért-hegyre, és végigtekintünk a városon, a téli szélben lengedező daruk tucatjai tarkítják a látóhatárt. Évek óta egyre rohamosabb ütemben alakul át Budapest, városrészek arculatát megváltoztató hatalmas beruházások öltenek látható formát 2019-re, régóta mostohán elhanyagolt terek, parkok felújítását ígérik, irodaházak, sportkomplexumok és lakóparkok nőhetnek ki a földből, és több értékes műemléki épület is feltámad hamvaiból, miközben foghíjtelkek épülnek be, volt rozsdaövezetek alakulnak át. Bár semmi nincs kőbe vésve, de most Csepeltől a Váci útig, törökfürdőtől az egyetemi campusig, reptérbővítéstől a metrófejlesztésig körbenéztünk a főváros háza táján, hogy milyen terveket, változásokat, fejlesztéseket tartogat a 2019-as év – íme a lista.

Számba vettük a legfrissebb tervpályázatokat és elképzeléseket, amiknek a megvalósulása ugyan még a távoli jövő ködébe veszik, de addig is, naponta alakítják majd a közbeszédet, az induló vagy éppen zajló építkezéseket, és a 2019-es átadásokat is. Mozgalmas év lesz, az biztos.

1. Gigaberuházások Dél-Pest és Észak-Csepel BudaPart Váci úti irodafolyosó Kőbányai Északi Járműjavító rozsdaövezete Városliget Várnegyed Corvin-negyed MOME campus

2. Renoválások, felújítások

3. Megújuló közterek, parkok

4. Új beruházások, épületek

5. Közlekedés

Bővebben olvashatnak róla, és nézhetnek meg színes látványterveket ITT.

Forrás: welovebudapest.com