Brunch a Crowne Plaza tetőkertjében

Augusztus minden hétvégéjén piknik hangulatú brunch-ot rendeznek a Crowne Plaza éttermének tetőkertjében.

Nemrég nyílt meg az első budapesti Crowne Plaza szálloda, amely a Westend oldalában elhelyezkedő épületet vette birtokba friss, kortárs belsőépítészeti átalakítást követően.  A 230 szobás Crowne Plaza Budapest közvetlen átjárást biztosít a Westend Bevásárlóközpontba.

Modern, letisztult standard, illetve deluxe szobáiból a kertre vagy a városra nyílik kilátás. A prémium szobák vendégei olyan kényelmi szolgáltatásokat is élvezhetnek, mint például a szobába bekészített Nespresso kávéfőző, az ingyenes minibár, vagy az épület tetején található Club Lounge, amelynek belső részlegében, vagy teraszán reggelizhetnek, sőt a kínálatban frissítők, esti harapnivalók is szerepelnek.

Az üzleti úton lévő vendégeknek kiváló választás a lakosztály, amelynek diszkréten elszeparált nappalijában kényelmes környezetben bonyolíthatják le tárgyalásaikat, megbeszéléseiket.

A szálloda 13 tárgyaló- és szekcióterme (amelyek többségében biztosított a természetes fény), valamint a 400 fős konferenciaterme kiválóan alkalmas kiállítások, konferenciák, céges megbeszélések és tréningek lebonyolítására. A szálloda legújabb generációs eszközökkel felszerelt fitneszterme 24 órában nyitva tart. 

A világ egyik legnagyobb prémium szállodamárkája augusztustól nemcsak a szálloda vendégeit, hanem a budapesti közönséget is várja Cult éttermében, mely a párizsi Eiffel iroda által tervezett Nyugati-pályaudvar gyönyörűen felújított csarnokára, a környék műemlék épületeinek kupoláira és tetőszerkezeteire nyújt rálátást.

Az étterem város felett elhelyezkedő fás, füves tetőteraszán augusztus minden hétvégéjén kerti parti hangulatban szolgálják fel a brunch-ot a piknikek tervezésére specializálódott Effclusive-val együttműködésben, akik stílusos szigeteket rendeznek be a kertben. Az étterem a friss gyümölcsöket, joghurtokat, salátákat és péksüteményeket kínáló gazdag svédasztalos reggeli mellett klasszikusokkal, pezsgővel és mimóza koktéllal is készül.

A reggeli menüben olyan nemzetközi ételek kapnak helyet, mint a Benedict-tojás friss kenyéren, hollandi mártással és grillezett paradicsommal, valamint olyan magyar örökzöldek, mint a lecsó tojással friss ropogós kenyérrel. Az egészséges ételek rajongói választhatnak avokádós pirítóst buggyantott tojással, rozskenyérrel és friss salátával, zabpelyhet friss bogyós gyümölcsökkel vagy görög joghurtot házi granolával és mézzel. A Cult étterem csapata az édesszájúaknak is kedveskedni szeretne: a konyha az amerikai palacsintát juharsziruppal és gyümölcsökkel kínálja.

A 90-es évek végén a hazai építészet egyik legismertebb alakjához, Finta Józsefhez és ifj. Peschka Alfréd vezető tervező nevéhez fűződő szálloda épületét a tulajdonos Gránit Pólus a 21. századi utazók igényei szerint újította fel a lengyel Tremend építészirodával együttműködve.

A belsőépítészeti koncepcióban a tervezők az „utazás szépségéből” és a környék vibráló, nyüzsgő életéből inspirálódtak. A tervek készítése során alapvetés volt, hogy az óriási ablakokkal és teraszokkal rendelkező, nyílt terekkel, zöldtetőkkel és a város nyüzsgő életével körülvett épület belső terének textúriái és színei szoros kapcsolatban állnak majd a kinti környezettel. 

Az első emeleti Cult étterem színpalettája megnyugtató, természetes színvilágot jelenít meg, texturált vakolattal, fával, sötétzöld kárpit felületekkel, drapp színű elemekkel, és páratlan kilátást kínál a környék műemlék épületeire. Az étterem óriási terasza a beltéri rész meghosszabbítása, a város feletti kikapcsolódás egyik helyszíne.

Az utazás szépségére reflektál minden augusztusi hétvégén a piknik-tervező Effclusive csapata is, akik ízlésesen berendezett piknik szigetekkel járulnak hozzá a nyári hangulathoz a Cult étterem teraszán. Egy vízparti kikapcsolódást idéző szigettel, egy romantikus rózsaszín piknik terítékkel és egy bohémabb, színesebb szárazvirágokkal díszített témával készülnek a reggelihez a város feletti kertben augusztusban minden szombaton és vasárnap 6:30-13:00 óráig.

Menü és foglalás ITT és a +36207766295 telefonszámon.