Borból ékszer - Új hungaricum született?

Eddig csak folyó állapotában kedveltük a magyar bort, de ezentúl ékszer formájában is sikert arathat. 

Több éves tudományos kutatómunka eredményeként született meg a Vincells ékszercsalád alapanyaga, a szilárd bor, amely már bemutatkozott a nagyközönség előtt.

Az esemény célja két darab királynői nyakék bemutatása volt, melyen közel egy éve dolgoztak a cég tulajdonosai. A 3,5 millió forint értékű nyakékek szívében a Jammertal Borbirtok díjnyertes borából készült Vincells borkő tündököl. A nyakék egy, az építészetből átemelt technikával készült, a márka feltalálója, alapítója Csikósné Homolya Ágnes, aki eredeti szakmáját tekintve építőmérnök.

A nagyszabású, borkóstolóval egybekötött partin bemutatták, milyenek is ezek az ékszerek: nos, teljesen egyedi, kézműves alkotások, melyet sorszám és tanúsítvány igazol. Csak nemesfém anyaggal – ezüsttel vagy arannyal - párosítják a szilárd bort. Karkötőket, láncokat, fülbevalókat is bemutattak a szépséges manökenek a Mystery Hotelben rögtönzött kifutón.

Ahogy az ismertető prospektus fogalmaz, bármilyen fajtájú természetes borból, néhány segédanyag felhasználásával készül az ékszerek alapanyaga, sok lépcsős, összetett, kémiai eljárás során. A megszilárdulás technológiája közel 8-10 hetet vesz igénybe. Az ékszerek letisztult, geometrikus formájúak.

Egy Vincells szetthez akár egy üvegnyi bor is szükséges. Érdekesség, hogy a saját magunk által vásárolt vagy kiválasztott, netán külföldön emlékbe vásárolt borból is lehet ilyen ékszereket csináltatni.

Forrás: Elek Lenke, Turizmus Online