Borásznők tartanak borkóstolót a Sofitelben

Március 7-én ismét összejönnek Magyarország borásznői, hogy bemutassák boraikat a közönségnek. 

Márciusban ismét összejönnek Magyarország borásznői, hogy bemutassák boraikat a közönségnek. A Gyengébb? Nem! kóstolónak az idén is a Sofitel Budapest Chain Bridge ad otthont.

Szabó Edit borszakíró 2017-ben megjelent kötete, a Gyengébb? Nem! 26 borásznőt mutat be szerte az országból. Nőket, akik amellett, hogy anyák, feleségek, társak és barátok, eljegyezték magukat a borral, így életük jelentős része a szőlőtőkék között, vagy a pincében telik, és boraikat egyre jobban ismeri a közönség. A könyv megjelenése után a szerző úgy határozott, hogy ezentúl minden évben közös kóstolóra hívja a szereplőket. A meghívott pincészetek száma folyamatosan bővül, hiszen évről évre újabb és újabb hölgyek jelennek meg a hazai borélet porondján. Az idén 35 borászat 123 borát kóstolhatja a közönség március 7-én délután és este.

A nőnapi borkóstolók történetében már hagyomány, hogy a borásznők lemondanak a honoráriumukról, és azt jótékony célra ajánlják fel. Az összeget az idén ketté osztják, és egyik részével a Magyar Rett Szindróma Alapítvány működését támogatják, a másik részét pedig a Győri Lions Alapítványon keresztül egy vaksága miatt művészi pályája elhagyására kényszerülő brácsaművésznőnek adományozzák.

Forrás: turizmusonline.hu