Bérbe adták a Hotel Flamencót

kollégium lesz a konferenciaszállodából

A Danubius Hotels hosszú távú bérletbe adta a Hotel Flamencót a Mathias Corvinus Collegium (MCC) számára. A budai konferenciaszálloda legkevesebb négy évig üzemel majd hallgatói kollégiumként, közösségi térként, rendezvényhelyszínként és irodaként.

„A pandémia miatt megváltozott világunkban a nemzetközi turizmus lassú helyreállása várható, ennek figyelembevételével határoztunk az épület bérbeadással történő átmeneti hasznosításáról" – indokolta az ügyletet Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgató. Szavai szerint Magyarország egyik legnagyobb, legtöbb szakterületet átfogó oktatási intézménye ideális partner lesz az új funkció szerinti színvonalas üzemeltetésben. Hangsúlyozta, hogy a Danubius más szállodáiban továbbra is számítanak majd a Flamenco munkatársainak szaktudására.

A szállodavállalat a turizmus.com érdeklődésére néhány további részlettel is szolgált az ügyletről. Tájékoztatásuk szerint négy évre kötöttek bérleti szerződést a Mathias Corvinus Collegiummal (MCC), ez további 1+1 évre (azaz maxiumum hat évre) meghosszabbítható.

A Flamenco átadása már zajlik, az új funkciónak megfelelő átalakításokat az MCC fogja a saját igényei szerint elvégezni. Az ingatlan bérbeadásával az üzemeltetés sem marad a Danubiusnál. A szerződés alapján az MCC hallgatói kollégiumként, közösségi térként, rendezvényhelyszínként és irodaként fogja használni a négycsillagos, 355 szobás szállodát.

A Mathias Corvinus Collegium az általános iskolás kortól az egyetem befejezéséig kínál tehetséggondozási programot a fiataloknak. Az oldalukon olvasható tájékoztatás szerint tavaly decemberben nyílt építészeti tervpályázatot írtak ki egy új budapesti épületegyüttes megtervezésére a Somlói úton. A szervezet budapesti központja 2001 óta a Somlói út 49–53. szám alatt található, és a jelenleg használt épületek alkalmatlanok a hosszú távú szakmai céljaik megvalósításához, állaguk nem teszi lehetővé a további fenntartható használatot.

A bontási munkálatok és az építkezés idejére az épületbérlés mellett döntöttek, aminek kiválasztásában lényeges szempont volt, hogy az MCC jelenlegi központjához közel találjanak alkalmas ingatlant. Hamarosan beköltöznek a Danubius Hotel Flamenco Tas vezér utcai épületébe, amely terveik szerint a következő években az MCC budapesti központja lesz – írták.

A Feneketlen-tó parkjában elhelyezkedő Danubius Hotel Flamenco hivatalosan 1983. december 10-én nyitotta meg kapuit a Sport Szálloda utódjaként, miután az épületet teljesen átépítették, duplájára bővítették és felújították egy osztrák hitelkonstrukció keretében.

A ház neve az évek alatt többször változott (Park Hotel Flamenco, Congress Park Hotel Flamenco), de a Flamenco töretlenül megmaradt. Hatalmas konferenciakapacitásának – benne 500 férőhelyes konferenciatermének – köszönhetően számtalan hazai és nemzetközi rendezvénynek, konferenciának, kiállításnak adott otthont. Érdekesség, hogy a 80-as évek vége felé ebben a szállodában forgatták a Linda című filmsorozat több jelenetét.

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com