Bemutatkozik a Tihanyi Vinarius Borárium

A Tihanyi Vinarius Borárium, Gasztrobár és Rendezvényház a Tihanyi-félsziget közepén, az Apátságtól mindössze két kilométer távolságra, a Belső–tó partján található.

A Tihanyi Vinarius Borárium, Gasztrobár és Rendezvényház a Tihanyi-félsziget közepén, az Apátságtól mindössze két kilométer távolságra, a Belső–tó partján található. Érintetlen természeti környezet, szőlőültetvények veszik körül. A környéken nincs átmenő forgalom, távolabb van a turista útvonalaktól, de busszal könnyen megközelíthető. Sőt, a buszok részére ingyenes parkolási lehetőséget is biztosítanak. 

Az étterem terasza 500 négyzetméter alapterületű, lélegzetelállító panorámát kínál a Belső–tóra és az Apátságra. Sötétedés után rejtett lámpák biztosítanak kellemes hangulatot. A teraszról belépve a nádfedeles présházba érkezünk, ahol a 40 fős a’la carte étterem várja vendégeit látványkonyhával és bárpulttal. Innen jutunk be a pincébe, mely szintén 500 négyzetméteres, akár 150 fő is elfér benne. A kereszt alakú pince ágainak szélessége 6 méter, magassága 5 méter, arányai tökéletesen megfelelnek az aranymetszés szabályainak. Bortrezorral, színpaddal, projektorral és vetítővászonnal rendelkezik.

Az épület 200 éve 1822-ben, mint Bencés Apátsági pince és présház nyitotta meg kapuit. Anno, itt dolgozták fel az Apátságnak beszolgáltatott dézsmabort. A felújítás alatt arra törekedtek a tulajdonosok, hogy megőrizzenek minden követ, sziklát melyek a 200 évvel ezelőtti időkből származnak. A hely rusztikus, autentikus és elegáns is egyben. Igazi különlegesség a méretei, elhelyezkedése és a történelmi múltja miatt. 

A Tihanyi Vinarius Borárium, Gasztrobár és Rendezvényház főszezonban mindennap nyitva tart, szezonon kívül pedig hétvégéken. Csoportokat 20 fő felett az év minden napján fogadnak. További információ>>