Az USA legjobb panziója: egy hajdani börtön

A Tripadvisor szerint, a turisták szavazatai alapján a Jail Hill Inn lett a legjobb ár-érték arányú panzió az USA-ban. 

A Tripadvisor szerint a turisták szavazatai alapján a Jail Hill Inn lett a legjobb ár-érték arányú panzió az USA-ban. A 140 éves épületben 1977-ben még bűnözők raboskodtak.

A régi cellák közül természetesen igen kevés maradt meg, bár kisebb részletek azért emlékeztetnek a hajdani funkcióra. Ilyen például, hogy a foglyok némelyike annak idején bevéste a nevét a fa ablakkeretekbe, és ezt afféle történelmi mementóként meghagyták. Ma ezt a bed and breakfast típusú szálláshelyet inkább a luxus jellemzi. Szinte minden szoba plüssbútorokkal van berendezve, hatalmasak az ágyak, kiváló minőségű az ágynemű, de nem hiányzik a kandalló, a gazdagon felszerelt bár és a Bluetooth hangszórórendszer sem.

Régen senki nem akart itt maradni, most senki nem akar elmenni…

Minden érkező vendéget pezsgővel és csokoládéval fogadnak. A hely  specialitása a késő délutáni bor- és sajtpartik. A korábban itt lakóknak bizony nem volt részük ilyen kényeztetésben... „Ez egy olyan hely, ahonnan senki nem akar elmenni, régen pedig olyan volt, ahol senki sem akart maradni” – mondta Matthew Carroll tulajdonos a Los Angeles Times-nak. Pedig az árak nem alacsonyak: egy éjszakára szezontól függően 300-400 dollár között mozognak.

Forrás: turizmus.com