Az ország legmélyebb görparkja épült meg Rákosmentén

Közel három éves szakmai előkészítő munka után adták át Rákosmentén az Országos Görpark Program legújabb pályáját.

A Madárdomb szomszédságában létesült pálya görkorcsolyások, gördeszkások és a freestyle BMX-esek számára is ideális, nemcsak a kezdők, de a profik számára is tartogat kihívásokat.

Az újonnan használatba vett rákosmenti pálya egy 345 négyzetméter alapterületű, három tagból álló medencés flow pálya, kialakítását és méretét tekintve is egyedülálló Magyarországon – közölte az Aktív Magyarország. A pálya különlegessége, hogy ívek tekintetében jelenleg ez hazánk legnagyobb mélységű gördeszkapályája, amelyhez hasonlóak csak Nyugat-Európában találhatóak. A speciális pályán a gyakorlás mellett sportrendezvényeket is lehet tartani.

A pálya az Aktív- és Ökourisztikai Fejlesztési Központ által lebonyolított Országos Görpark Program keretében összesen 53 millió forintból épült meg, melynek egyik felét Rákosmente Önkormányzata, a másik felét pedig az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda biztosította.

Az idén februárban átadott újszegedi és a XVII. kerületben felavatott parkokon felül hamarosan további hat hasonló létesítmény épül az országban. „Mivel a görkorcsolya 2020 óta olimpiai sportág, így ez a program kiemelten fontos számunkra”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár a pálya átadóján, aki azt is elmondta, hogy a programban szereplő valamennyi pálya tökéletes helyszín profi sportolók nevelésére és edzéseire is.

Csakúgy, mint az Aktív Települések Program többi elemében, úgy az Országos Görpark Program során is az a cél, hogy olyan sportolásra és helyi közösségi élet összekovácsolására is alkalmas szabadtéri sportlétesítmények épüljenek, amelyek lehetővé teszik a felnőttek és a fiatalok ingyenes és mindennapos sportolását.

Ezek az országszerte épülő bringaparkok, görparkok és más létesítmények olyan izgalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a hagyományos játszóterekből már kinőtt gyerekek számára, amelyek felveszik a versenyt a számítógépes játékokkal.

Forrás: turizmus.com