Az a&o megnyitotta kapuit Budapest szívében

A 412 ágyas szálláshely augusztus 21-én nyílt meg Erzsébetváros divatos részén, a Csengery és a Dob utca sarkán

Az a&o Hostels, Európa legnagyobb magántulajdonban lévő hostellánca, tovább növelte házai számát, legújabb egységét Budapesten hozva létre. A 412 ágyas szálláshely augusztus 21-én nyílt meg Erzsébetváros divatos részén, a Csengery és a Dob utca sarkán.

A 114 szobás szálláshelyet a Magyar Kártyagyár hajdani épületében alakították ki. A ház régi külalakjának megőrzése fontos szempont volt a fejlesztő számára, de a megújulása során egy plusz emelettel is bővült. A kártyagyár 1910-es időszakát az ALL CAPS művésztársulat tagjai, Martón Avery, Bakos Zsuzsi és Fork Imre elevenítették meg a hostel falain.

A tervezők összegyűjtötték a ház megannyi történetét, a lépcsőház így egy valóságos időutazásra repíti a turistákat: a játékkártyák régi elemei körvonalazódnak a lépcsőfordulókban, és minden emeleten különféle tematikában jelennek meg.

A szálló egyik legautentikusabb része a körgangos belső udvar, amely leginkább jellemzi a régi Budapestet, de egy csipetnyi modernitás is került az emeletek közé beépített üvegajtós liftekkel.

Oliver Winter, az a&o Hostels alapító-vezérigazgatója elmondta: „Csodálatos, kompakt szálláshelyet hoztunk létre egy élettel teli nagyvárosban. Budapest kulturális és történelmi szempontból is fantasztikus úti cél, így méltó helyre került az a&o új háza."

Fejlesztési tervek

Az a&o hamarosan Koppenhágában nyitja meg következő hostelét, a további bővüléshez Firenzében és Heidelbergben találtak megfelelő helyszínt. A cég befektetésekért felelős vezetője, Henri Wilmes azt nyilatkozta: "A koronavírus ellenére az a&o fejlesztési tervei alapjaiban nem változtak meg. Figyelmünk jelenleg arra irányul, hogy inkább már működő – mintsem átalakításokat igénylő – hoteleket és hosteleket szerezzünk meg Európa fontosabb nyaraló desztinációiban az elkövetkező 18-24 hónapban."

Budapesti nyitási akció 2020 végéig

Első magyarországi házának átadását az a&o kedvezményes nyitási árakkal ünnepli, amelyek 2020. december 31-ig érvényesek. Szobákat online, az a&o weboldalán lehet foglalni, de elérhetők a nemzetközi foglalási rendszerekben és az utazási irodáknál is. Az év hátralévő részében az a&o mintegy 12 000 vendégéjszaka értékesítését tervezi az új desztinációban.

Forrás: turizmus.com