Ajánlott Adventi Vásárok

Vasárnap már kezdődik az adventi időszak, ami azt jelenti, hogy számos településen kezdődnek meg az adventi rendezvények, programok. Íme néhány ajánlat!

Adventi téli fesztivál és vásár Győr

 2018.11.30. – 2018.12.23.

Decemberben ismét ünnepi fénybe burkolózik a város. Az adventi időszak idén is felejthetetlen hangulatot, színes programokat és sok meglepetést tartogat az érdeklődőknek Győr városában. A belváros díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat. A fesztivál a felnőtteknek és gyerekeknek is sok érdekes programot tartogat. Az ünnepi fények, a Betlehem, az adventi koszorú, a karácsonyfa, a Mikulás szánja mellett megtalálható lesz többek között az oly népszerű Dunakapu téri korcsolyapálya, vagy éppen a Széchenyi téri kisvasút is. A Széchenyi téren ismét megcsodálhatjuk majd az ünnepi fényjátékot.

Debreceni Adventi Vásár

 2018.11.23. – 2018.12.23.

A Kossuth téren és a Piac utcán november 23-án nyit a Debreceni Adventi Vásár, amely többek között egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt borral várja – közel 100 faházban – a karácsonyra készülődő vásárlókat. Az adventi forgatag ez alkalommal egy 45 méter magas óriáskerékkel is kiegészül – a fényárban úszó Debrecen lenyűgöző látványára szomjazók nagy örömére. A monumentális szerkezet a teljes adventi időszakban áll a kíváncsiskodók rendelkezésére. Az óriáskerék mellett a tervek szerint jégpálya is áll majd a főtéren, a Református Nagytemplom előtt.

Szegedi Karácsonyi Hetek

 2018.11.23. - 2018.12.24.

November 23-tól Szeged lesz a Dél-Alföld adventi fővárosa! Dóm Téri Karácsonyi Hetek - ami elvarázsol, Széchényi Téri Karácsonyi hetek - ami összehoz! Ünnepi készülődés, ahogy Szegeden szeretjük! Szegedi Karácsonyi Hetek, a Széchenyi, a Dóm és a Dugonics téren 2018. november 23-tól december 24-ig.

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty Téren

 2018.11.09. - 2019.01.01.

Értékes és izgalmas ingyenes programok a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban. Gasztro- és Budapest-mesék, kóstolók, irodalmi estek, és hagyományőrző programok várják a látogatókat a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárban. A Hütte Bisztró és a vásár a város igazi közösségi tere, ahol a hagyományőrzés és a szellemi értékek kéz a kézben járnak. Minden héten naponta más-más tematikus program színesíti a Vörösmarty téri téli fesztivál kínálatát. Tartson velünk izgalmas, tartalmas, ingyenes programjainkon esténként a Hüttében!

Adventi Vásár Siófok

2018.11.30 – 2018.12.23.

Vasárnaponként az adventi hagyományokhoz híven Siófok adventi koszorúján is meggyúlnak a gyertyák, ahogy közeledünk az ünnepek felé. A helyi általános- és középiskolák ünnepi műsora teremti majd meg a varázslatos, meghitt hangulatot a pompázatos karácsonyi fények alatt. Persze idén decemberben is jobbnál jobb előadók kavalkádjára számíthatunk a siófoki Fő téren. A hétvégi fellépők között lesznek Siófok tehetséges helyi zenekarai, és olyan országos hírű műsorokat is meghallgathatunk, mint például a Swing Karácsony a sokoldalú Daniel Speer Brass Friends zenekar előadásában, vagy a Fourtissimo zenekar karácsonyi performansza.

A város ünnepi fénybe öltözött főterén hétköznap 12.00-18.00 óra között a vendéglátók meleg ételekkel és forró italokkal, a kereskedők különböző termékeikkel várják a vendégeket.

Minden pénteken, szombaton és vasárnap 10.00-20.00 óráig kézművesek is csatlakoznak a vásárhoz, és ezeken a napokon fellépők is szórakoztatják a közönséget..


Advent Sopron

 2018. 12.01 -2018.12.23.

A Soproni Advent rendezvénysorozat 2018. december 1.- december 23. között kerül megrendezésre, amelynek Sopron Fő tere és a Várkerület ad otthont. Az idei évben is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, fenyő- és fahéjillattal, étel- és italfinomságokkal, kézműves termékekkel várjuk a kedves soproniakat és Sopronba látogató vendégeinket a város Fő terére ill. a Várkerületre.

Forrás: programturizmus.hu