A Costes a Dining Guide győztese

Palágyi Eszter, a Costes séfje vette át a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat 2016-os teljesítménye alapján a hétfő este rendezett díjátadó gálán a nemrég megnyílt Terem Budapestben. 

Palágyi Eszter, a Costes séfje vette át a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat 2016-os teljesítménye alapján a hétfő este rendezett díjátadó gálán a nemrég megnyílt Terem Budapestben. A Costes harmadik alkalommal érdemelte ki a legfőbb Dining Guide elismerést. A legígéretesebb étteremnek járó díjat a Babel Budapest kapta. Az Év Szakácsteljesítménye Díjat a Bocuse d'Or 2017-es magyar csapata - Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin és Vomberg Frigyes - vehette át.

Az ország tíz legjobb étterme közé a Costes után sorrendben a Babel Budapest, az Onyx, a Borkonyha, a Costes Downtown, az Olimpia, a Salon, a St. Andrea Borbár, az Arany Kaviár és a MÁK került. A Dining Guide Év Étterme Díj 13. alkalommal talált gazdára.

A fine dining éttermek mellett street food kategóriában is nyerteseket avattak. Az Év Street Food Díját a Kemencés Pizzéria érdemelte ki. A Év Ifjú Séftehetsége Díjat Garai Ádám, az Olimpia séfje vette át. Az Év Innovatív Konyhája Díj birtokosa 2017-ben a Mizsei János séf által vezetett MÁK étterem konyhája. Az Év Séfje Díj Sárközi Ákosnak, a Borkonyha séfjének járt. Az Év Legígéretesebb Konyhája Díjat a Babel Budapest kapta, mely éttermet két séf, Langer Gábor és Veres István közösen vezetnek.

A gálával egy időben jelent meg az idei Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz. A kiadványban 2005-ben a Fausto's, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte a fődíjat, majd 2007-ben ismét a Fausto's étterem kapta az elismerést. 2008-ban a Bock Bisztró, 2010-ben a Chateau Visz, 2011-ben, 2013-ban és 2015-ben az Onyx, 2014-ben pedig a ZONA nyerte el az Év Étterme címet. A Costes korábban már kétszer, 2009-ben és 2012-ben is nyert.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI